Hlavním hrdinou hry The Black Cauldron je Taran, vesnický chlapec, jehož prací je hlídání prasat. Jednoho dne Taran zjistí, že jedno z prasat, to jménem Hen Wen, má magické schopnosti. O tom se však dozví i mocichtivý a zlý rohatý král (Evil Horned King), který chce prase použít k nalezení mocného magického Černého kotlíku, se kterým bude dobytí světa daleko snažší záležitostí. A tak se Taran vydává na pouť s jasným cílem. Zachránit prasnici Hen Wen a zničit Černý kotlík.
The Black Cauldron (česky Černý kotel) je adventura založená na motivech stejnojmenného animovaného filmu od studia Disney, který byl adaptací knihy Lloyda Alexandra "Chronicles of Prydain". Hra používá stejný engine (Adventure Game Interpreter - AGI) jako například první díl King's Quest, stejné je i ovládání - veškeré akce provádíte zadáváním jednoduchých příkazů do stavového řádku.
@Richmond (06.05.2021 19:47): Je to tak, potvrzuji na King's Quest 1. Technicky vzato jsem tento postup okopíroval z tvých diskusních příspěvků z King's Quest 3. I ejhle, zabralo to i na ten nešťastný provaz.
Pro mne jsou EGA Sierrovky nové. Před letošním rokem jsem měl dohraný pouze King's Quest 4.
Pro: Pod vší tou nefér obtížností je to docela dobrá pohádková adventura.
Proti: Spousta frustrujících pasáží, za všechny jmenuji šplh po laně.