Frankenstein: Master of Death je hidden object adventura inspirovaná slavným románem od Mary Shelley. Zde se ujímáte Frankensteinova přítele, kterého titulní vynálezce požádal o pomoc. Vaším cílem je nalézt jak Frankensteina, tak i jeho snoubenku Elisabeth. Přitom musí čelit tajemné osobě, která chce zneužít Frankensteinův vynález a stát se pánem smrti.
Hratelnost není příliš odlišná od jiných her daného žánru. Hra se klasicky odehrává na statických obrazovkách, kde hledáte "skrytou interaktivitu." Hra ovšem obsahuje 3D animace, které proběhnou při některých činnostech. Hráč také narazí na několik logických puzzlů.
Pod názvem Frankenstein - Mistr smrti hra v ČR vyšla pod záštitou známého distributora casual her - Špidla Data Processing, a to s českým překladem včetně dabingu.
@rikuhahl (26.11.2015 22:03): Neber to jako kritiku, jen mi to přišlo zvláštní. Osobně jsem hidden adventuru s dobrým příběhem ještě nehrál. Jsou tu sice hry jako The Tiny Bang Story, ale tam stačí roztomilost a pěkná grafika, na příběh se tam moc nehraje, takže nejde ani brát jako negativum. Mimochodem tu výše zmíněnou hru vřele doporučuju.
Pro: vypadá to pěkně
Proti: slabý příběh, pobíhání tam a zpět, klíč kam se podíváš