@themacs (14.05.2023 23:29): ano to jsem měl přesně namysli. Jen uznávám, že jsem to popsal trochu hůře. Právě jsem tak jezdil a nejednou koukám, že je to jinak. Napadlo mě právě, jestli to nemá, co dělat s nějakou aktualizací.
@lseling (17.05.2023 20:32): Je to poměrně dávno, co to tam bylo. Ale byla to super věc. Jelikož řídím jen z kabiny a na pravé zrcátko jsem měl vždy vrituální, tak když jsem se rozhlížel, tak vždy při přejetí kamery na fyzické zmizelo. Škoda, že to (nejspíše) odstranili.
@themacs (14.05.2023 23:29): Jo, už se chápeme :-). Hraju ty hry už poměrně dlouho, ale na tuhle vychytávku se nepamatuji.
@lseling (13.05.2023 20:19): Dík, ale za ty roky a stovky hodin v ETS2 a ATS ví, že se virtuální zrcátka dají zobrazit/skrýt klávesou F2.
Já reagoval na problém, který (nejspíš) má @McLovin007: a já. Jak v ETS2, tak v ATS byla kdysi funkce, že když jsi měl pohled z kabiny a měl zapnuté virtuální zrcátka, tak když si pohledem najel na fyzické zrcátko toho trucku, tak to virtuální, které ukazovalo to, co to fyzické, na které ses díval, tak automaticky zmizelo a jakmile si přejel pohledem jinam a fyzické zrcátko jsi už neviděl, tak se to virtuální znovu objevilo.
O to mi od začátku šlo, dříve to v té hře takto fungovalo, od nějakého (asi) updatu tato featura již nefunguje a v nastavení k tomu není vůbec nic.
Doufám, že teď už se chápeme :)
Doufám, že teď už se chápeme :)
@McLovin007 (09.05.2023 10:28)@lseling (13.05.2023 20:19): Je to tak, teď jsem na to koukal, můžeš si nastavenou klávesou skrýt jedno nebo i obě vnější zrcátka. Je fakt, že jsou situace, kdy při výhledu z kabiny občas překážejí.
@themacs (12.05.2023 00:08): V Nastavení je záložka "Klávesy a tlačítka". Když pojedeš dolů, najdeš oddíl OVLÁDÁNÍ HUD a v něm je možnost zvolit si tlačítko na zobrazit/skrýt postranní zrcátka na obrazovce.
@McLovin007 (09.05.2023 10:28): Přesně vím, co máš namysli. Taky jsem byl překvapený, že to už tak nefunguje. A pokud se nepletu, tak to od nějakého updatu přestalo fungovat, takže to nejspíš bylo odstraněno. Nastavení jsem prolezl křížem krážem, ale nic takového jsem tam nenašel. Taky by mě zajímalo, jak to s touto funkcí je.
@McLovin007 (09.05.2023 10:28): Při pohledu z vnitřní části kabiny se Ti zobrazují dvě vnější zpětná zrcátka a jakmile přepneš do jakéhokoliv dalšího vnějšího pohledu, zůstává Ti pokaždé zobrazené jen to pravé. Jestli se to zobrazení jednoho zrcátka při vnějším pohledu na tahač dá vypnout, to jsem popravdě nikdy nezkoumal, ale já osobně bych ho vypínat nechtěl .
@McLovin007 (08.05.2023 21:06): na obojí je nastavitelná klávesa, prohrabej se svým nastavením ovládání
@McLovin007 (09.05.2023 10:28): Jo takhle, pardon, zle jsem to pochopil. Jo, to máš pravdu, defaultně by se to mělo vypnout. Teď se do nastavení nepodívám a z hlavy si to nevybavuji, ale mělo by to jít nějak vypnout.
@SimonEndt (08.05.2023 21:19): To vím, že se vypnou. Ale teď jsem zmatenej trochu, jestli si to nepamatuju jinak. Ale když je mám zapnutý a přepnu se z pohledu z kabiny na pohled z venku, tak mi zůstanou viditelný ? Já si právě zafixoval v paměti, že při změně pohledu se nezobrazovali.
@McLovin007 (08.05.2023 21:06): Zkus F2 nebo F3:)
Jdu s prosbou o radu, nedaří se mi najít řešení. Stalo se někomu, že má zobrazená zrcátka a panel navigace stále na obrazovace, i když například přepnu na pohled z venku a jak zrcátka, tak navi drží pozici i při změně pohledu na jednom místě obrazovky ? Ani za nic nemůžu přijít na to, jak tuhle "lock" pozici vypnout, aby to zase fungovalo jako v základním nastavení. S tím, že obnovení základního nastavení ovládáná neopomohlo.
@themacs (18.02.2023 21:17): ahoj nn nepoužívám.
nedávno jsem to začal hrát. ( na starším tracku co jsem jezdil jsem navigaci na palubovce měl zaplou, takže jsem nic neřešil) ale když jsem si koupil novej, tak se automaticky ( s motorem) nezapla a když projíždím menu nastavení tak tu kolonku nemohu vůbec najít.
@themacs (18.02.2023 21:17):
@themacs (18.02.2023 21:17):
@karkados123 (05.02.2023 21:35): Nepoužíváš nějaké mody?
@Chuck (05.02.2023 12:06): ahoj díky za tip
zaškrtné jsem to neměl,, skusil jsem i se zaškrnutím a také nic.
začínám mít depku :D úplně mě to odradilo od hraní..
kdyby šlo vložit obrázek mohl bych vyfotit jaké tam mam nastavení a třeba i doložit že tahač navigaci má ve výbavě :D ( ale i kdyby neměl tak to nevysvětluje proč nemám v nastavení možnost žašknout režim mapy na palubní desce
zaškrtné jsem to neměl,, skusil jsem i se zaškrnutím a také nic.
začínám mít depku :D úplně mě to odradilo od hraní..
@karkados123 (02.02.2023 20:39): Napadlo mě, jestli se to nemůže stát v případě, kdybys měl zaškrtnuté "Zakázat samovolné objevení aplikace Route Advisor".
@karkados123 (02.02.2023 22:07): No a má to ten tahač ve výbavě?
@Gordon (02.02.2023 22:02): klasicka navigace v pravém dolním rohu je v poho ale rád bych zapnul i tu v tahači na palubce ( ve videjku je to popsané : nastavení, klávenisce, a režim mapy na palubní desce, jenže to v nabídce nemám )
@karkados123 (02.02.2023 21:53): GPSska by měla být defaultně ON.
@Red (02.02.2023 20:58): ne,,najezdil jsem x stovek km bez zapnuteho motoru :D
jediné co mě napadlo že nabídka na nabindovani toho tlačítka zmizla z poslední aktualizaci jinak nevím
@karkados123 (02.02.2023 20:39): A zapnul si motor?
zdárek potřebuji poradit.
mám ETS 2 na steamu a nejde mi zapnout navigace na palubce.
hledal jsem to podle návodu
ale režim mapy na palubni desce tam prostě nemám :D přitom než jsem koupil novej tahač tak mi běžela.
je možné že mi navigace na palubce běžela na předhcozí verzy hry a ted už mam smůlu ?
mám ETS 2 na steamu a nejde mi zapnout navigace na palubce.
hledal jsem to podle návodu
U mercedesu som osobne mal dosť rozdielne pocity medzi Novým a starým Actrosom, ten nový mi sedel výrazne viac:)
@lseling (27.01.2023 20:24): Jak říkám, nevím jak jsem si to spojil:)
Já jezdím systematicky. Začal jsem v Praze a rozšiřoval se v rámci ČR tak jsem kupoval jen Renaulty (což je myslím takové béčko Volva), protože tam sídlí jejich dodavatel. No a rozšířil jsem se na Slovensko, tak jsem nakupoval jen Mercedesy protože v Blavě je Mercedes. A nakupuju přesně od nejlevnějšího po nejdražší...vydělám na nový, odevzdám novému zaměstnanci svůj současný a nakupuju pro sebe nový dražší.
@Chuck (27.01.2023 11:05): jo to souhlasím, taky bych je tak seřadil
@Red (27.01.2023 01:52): Radši jsem to už poopravil. I když vedle jména mám jasně napsáno, že jsem konstruktér :-)).
@lseling (26.01.2023 20:08): Bylo to z Tvého povídání víc než patrný. :-) Jinak moje stáj zatím obsahuje 3 kamiony, a to Scania R 2009 Highline (730 hp), Mercedes-Benz Actros MegaSpace (598 hp) a Volvo FH Globetrotter XL (750 hp). Každý má něco do sebe, ale pokud bych je mohl srovnat od nejlepšího po nejhorší, byla by to Scania, Volvo a Mercedes.
@lseling (26.01.2023 20:08): Aha... no z kombinace nehodnocení hry, "Já jezdím s Mercedesy" a v profilu jsem Trucker tak jsem si to nějak špatně vyložil:)
@lseling (26.01.2023 20:08): Je to tak. A vcelku mě vyděsilo, že je tolik tryharderů, že si po šichtě jdou dát šichty virtuální. To je prostě srdcařský zápal. :-D
@Red (21.01.2023 15:20): Jéje to jste mě špatně pochopili, i když teda nevím, kde jsem k tomu dal podnět. Já jezdím jenom virtuálně. Ale vím jistě, hlavně z Twitteru, že spousta skutečných tiráků jezdí i ve hře.
@themacs (21.01.2023 16:37): Koukám, že Ty na to máš vyloženě specializaci! :-D
@Chuck (21.01.2023 15:54): Mě se to už bohužel povedlo ...
@Red (21.01.2023 15:20): To se mi doteď nepodařilo, zato jednou mi vozejk za návěsem přeskočil svodidla a zůstal tam zašprclej. :-)
@Chuck (21.01.2023 08:18): Převrátil ses s kamionem? :D
@lseling (20.01.2023 21:10): Pane jo. Jsem si myslel, že opravdovej trucker bude hrát cokoliv jinýho než hry s truckem a koukám, že jezdíš i virtuálně. Mně by to určitě lezlo na mozek :)
@lseling (20.01.2023 21:10): Ani ve hře nemá Mercedes moc dobrý zvuk motoru, možná ještě ten Megaspace a když už, tak stejně jako u Scanie spíš ten silnější. Ale žádný z nich nemá na brum Kenworthu W900 nebo Internationalu 9900i a dalších jim podobných v American Truck Simulator, ale to jsme ve trochu jiné kategorii. ;-) Jinak v ETS2 jsem nakonec kvůli tomu zvuku i celkovému komfortu pořídil Scanii R 2009 Highline s téměř neslyšným motorem 620 hp. ;-) Pravda, Volvo Globetrotter XL je taky parádní kamion, ale toho do své stáje pořídím později. ;-) Doufám, že se díky těmto dvěma hrám taky někdy dostanu i k dalším, jelikož se mi to od té doby, co jsem s nimi začal, vůbec nedaří. :-D
@Chuck (11.01.2023 10:36): Já s Mercedesy jezdím (s Actrosem cca 120 tis. km, s New Actrosem aktuálně 23 tis. km) a plná spokojenost. Ale je fakt, že zvukově to není to nej.
To v Americe jsem dlouhou dobu jezdil se stařičkým (staženým) Frighlinerem z dob, kdy ještě normálně jezdily overcaby a to bylo zvukově pošušňáníčko :-). Teda z mého pohledu, protože tichý auto to nebylo.
@Chuck (11.01.2023 10:08): Ekonomiku v téhle hře nemá cenu řešit, je úplně jedno, jestli tahač stojí pět, nebo pět a půl mega, stačí mít tři jezdce a tahače a peníze se neřeší.
A na zvuky jsou tu mody, které jsou mnohem lepší, než to, s čím přišlo SCS.
A na zvuky jsou tu mody, které jsou mnohem lepší, než to, s čím přišlo SCS.
@Red (11.01.2023 10:20): No ideál jsem taky doteď nenašel, ale o jeho hledání to přece jen není. :-) Lítat s ním po dálnici stejně člověk nemůže a výkon tu není o rychlosti, jako spíš o tom, aby s téměř jakýmkoliv nákladem nebyl tolik ufuněný. :-) A jak jsem psal, potrpím si na ten zvuk motoru, se kterým mi ta jízda ubíhá o dost příjemněji. Jeden z nejhezčích brumů má jedna z těch nejdražších Scanií, tuším, že R2009.
@Chuck (11.01.2023 10:00): To jsem řešil taky někde na začátku, jaký truck je nejlepší, nejhezčí, jaký má nejlepší výkon, rozestavení zrcátek, navigaci atd. Po pár hodinách jsem zjistil, že mě baví jezdit s čímkoliv a střídat, není jeden nejlepší vůz a nejzábavnější je mnohdy řešit s tím nejslabším co největší náklad:)
@Gordon (11.01.2023 10:04): Jo, ten výkon jiný tahač určitě nepřekoná, ale je taky fakt, že společně s Mercedesem je tahle značka jedna z těch dražších.
@Chuck (11.01.2023 10:00): Volvo se nejlíp řídí a je jeden z nejvýkonějších.
Teda nikdy bych neřekl, že mě podobný typ hry chytne natolik, abych odsunul všechny další hry, které jsem měl v plánu rozjet. A to jsem to "zazdil" tím, že jsem společně s tím pořídil i American Truck Simulator , na kterém ujíždím možná ještě víc vzhledem k obdivu amerických tahačů. Teď zrovna řeším dilema, jaký tahač pořídit místo té nejobyčejnější Scanie, kterou jsem pořídil za půjčku hned v úvodu. Váhal jsem mezi Ivecem a Volvem a trochu víc se přikláním k Ivecu kvůli příjemnému a extra nepronikavému brumu motoru, což mě třeba u té Scanie nevyhovuje, jelikož ta je někdy až řvavá. To Volvo je tak něco mezi, takže uvidíme, co mi nabídne rozpočet, který se zatím u mě pohybuje kolem 4,2 mil. Kč. Jsou to hezké starosti! :-)
@apem (24.07.2022 20:04): No asi máš nějakou aplikaci/nastavení volantu. Bych v Googlu nastavil asi rovnou typ tvého volantu a jméno hry jestli někdo neřešil.
Zdravím mám problém jako tento týpek https://youtu.be/sf7KEnxCSYg
neví prosím někdo co s tím ?
Jeden fix jsem našel že mám přejmenovat něco v dokumtentech atd... ale nefunguje to...
neví prosím někdo co s tím ?
@Ross (14.07.2022 12:02): Tak ono se dá přidat rádio do seznamu ve hře, akorát to musí být v tom souboru "live_streams" ve složce v Dokumentech zapsaný správně - mně funguje vždycky řádku zkopírovat a přepsat.
@Red (12.07.2022 00:30): Někde je modifikace na stažení všech možných radií, které se spustí přes nějaký jiný stream. A to funguje velmi dobře, zkus pohledat na Google. Jsou tam česká i světová rádia.
@Red (12.07.2022 00:30): Já jsem si oblíbil nového Actrose. Ty rádia někdy nejdou, někdy jo. Nevím proč, ale nevadí mně to. Beat většinou jde dobře, to mi stačí :-)
Za mňa Volvo FH(2012) tesne nasledované Renaultom T. Vyberám podľa palubovky ktorá mi príde najprehľadnejšia, napríklad bez prepínania vidím naraz rýchlosť na tempomate a dojazd. Naopak na druhej strane je DAF 2021 a Renalt Magnum(ten tam má všetko strašne malé na moje oči:o) ) Horšie je to u ATS, tam mi zatiaľ u každého niečo vadí:o)
@Red (12.07.2022 00:30): Zkoušel jsem hodně trucků, ale vždy se vrátím k Volvu (2009).
Ach jo, to je zase droga. Jsem si to nainstaloval, že si dám jednou týdně jízdu a nemůžu ve volným čase dělat nic jinýho než jezdit truckem nebo na něj myslet:) Jakej je váš nejoblíbenější?
Co mi vadí, že ve vlastním hudbě asi nemůžu začít na libovolném místě nahrávky? Chci poslouchat audioknihy apod. Jasně, jde to spusit i mimo hru,...
Ještě ty rádia, některý mi nefungujou. Je nějaký aktualizovaný soubor?
Ještě autoři nevychytali realismus, aspoň v ČR. Nikdo na mě netroubí, nenadává, nevybržďuje, žádní cyklisti a chodci, co se vrhají před cestu,... :)
Ještě ty rádia, některý mi nefungujou. Je nějaký aktualizovaný soubor?
@Rapier (09.01.2022 16:52): já to taky hrával na Logitechu (g27), ale že by mi zrovna volant ze sporťáku vyvolal dojem, že řídím náklaďák...:-)
Šaltr páka taky nic, když ty náklaďáky maj obvykle 50 převodů místo šesti, takže to bylo jen na +-
pak už lenost zvítězila, a než na jednu cestu instalovat složitě volant, stačila myš...
@ZephyrCZ (09.01.2022 12:44): a máš k tomu volant s pedály? Tahle hra si to zaslouží. Poprvé jsem ETS hrál v Dolních Vítkovicích v U6 s volantem a pedály od Logitechu. Byl to fajn zážitek. Připadal jsem si jako bych řídil náklaďák. :)
na druhou stranu, skončit se dá kdykoliv :-)
Mě to třeba taky hodně chytlo a pak najednou z ničeho nic to odchytlo a už jsem to nikdy nespustil :-)
@Crash (09.01.2022 12:42): No, tak nějak to tuším.... :D Škoda, že se mi to nehodí do výzvy... :D
@ZephyrCZ (09.01.2022 12:40): Mám blbou zprávu. Je to na dlouho... :D
@Rapier (08.01.2022 21:51): Jezdím. Pořád. Hodně mě to chytlo... :)
@ZephyrCZ (08.01.2022 21:47): jezdíš? :)
Koupil jsem si tuhle hru jen tak, že to vyzkouším. Jenom kouknu a uvidím... Neměl jsem to dělat. Neměl...
@Gordon (01.01.2022 01:08): Island je v modu od ProMods. Tam je spousta rozšíření původních map a měst a městeček navíc. A v kvalitě původní hry, což je super. Jen se to občas trochu hádá s World of Truck účtem a tím pádem je lepší nebrat online zakázky.
@speedevil (01.01.2022 09:57): Toho jsem byl také svědkem, akorát to bylo na mokré trávě a ten kamioňák si tam vyhloubil záhon. :-D
@Gordon (01.01.2022 06:24): Tak pokud by to jako ve správnym simulátoru mělo bejt co nejvíc podobný realitě, kamióny by se po silnicích trousili nejspíš nějak takhle > https://www.youtube.com/watch?v=K-OZMWWXf_0 a mapa by byla přeplácaná truckama blokující kvuli sněhu na silnici každej mírnější kopeček... ale zábava by to bejt mohla, proč ne :D
@themacs (01.01.2022 02:35): Sem si říkal. kluzké silnice by byla asi moc velká inovace od SCS.