ELEX je nové RPG od vývojářského studia Piranha Bytes. Setkáme se zde s otevřeným světem, rozličnými frakcemi a rozsáhlou paletou herních mechanismů. Tentokrát se ovšem autoři vymanili z obvyklého žánru fantasy a hru okořenili o sci-fi prvky. Celkově se tak v tomto akčním post-apokalyptickém RPG setkáme nejen s magií, ale také s roboty a moderními zbraněmi, jako je plasmová puška či plamenomet.
ELEX se odehrává na planetě Magalan. Zdejší obyvatelé se propracovali k pokročilým technologiím budoucnosti. Celým osudem této planety však otřese ničivá srážka s meteoritem. Přeživší obyvatele čeká boj o přežití v tomto novém světě. Středobodem tohoto boje je "ELEX", surovina, která se na povrch dostala právě s oním ničivým meteoritem. ELEX dokáže pohánět stroje, otevírá cestu k magii a také umožňuje proměnu jedné životní formy ve druhou - stává se tak klíčovou surovinou.
@Lario (25.04.2024 13:49): díky! S tím teleportem to je zajímavé. To jsem úplně přehlédnul. Nevydržel jsem to a hned jdu do města vlevo nahoře a jsem už v půlce. Líbí se mi, že to je těžší a boji se člověk vyhýbá. Zatím se spíše tak rozkoukávám.
Pro: Toto nie je ďalší Horizon Zero Dawn. Je to nemilosrdná hra zo starej školy, ktorá vám nič nedá zadarmo.
Proti: Len mierny pokrok v medziach zákona....