EA Sports FC 25 je nejnovější díl fotbalové série od EA Sports, která dříve nesla název FIFA. Jedná se o realistický fotbalový simulátor, který přináší věrné zobrazení týmů, hráčů a stadionů z celého světa.
Nový ročník fotbalové série of Electronic Arts nabízí řadu novinek. Od vylepšené grafiky přes herní módy, které Vás opět vtáhnou do fotbalového světa plného emocí a zábavy na dlouhé týdny. Mezi novinkami najdeme například herní mód Rush, který je podobný malé kopané v režimu 5 na 5. Herní režim dovolí hrát se svými přáteli a vytvořit tak neporazitelný tým pro své soupeře.
Propracovaná funkce FC IQ zase umožňuje více možností při vytváření Vašich taktik a stylů a opět posouvá hranici simulace dál. Zcela poprvé máte taky možnost zahrát si kompletní kariéru jako žena. Kariéra byla obecně přepracovaná od základu a nabízí přímo mód simulace, kde se každý gól, každá chyba nebo špatně zvolená taktika, počítá.
Další ročník nejznámějšího fotbalu je tady. A jako velký fanoušek, který sice jen horko těžko věří ve znatelné zlepšení, jsem opět hru koupil abych se přesvědčil, že to zas dopadlo tak, jak všichni čekali. Musím říct ano i ne.
Tuhle recenzi píšu jako hráč, který hraje víc single hru než multiplayer. Takže se dnes víc zaměřím na hru za trenéra. Ve hře jsem zatím odehrál necelých 60 hodin a myslím si, že už mám více méně dobrou představu, zda EA udělali krok dopředu v kariéře pro jednotlivce nebo ne.
Věřím, že se pořád najde spousta hráčů, kteří si chtějí prostě z tepla domova zahrát pouze za svůj oblíbený tým bez nějakých online turnajů apod. Já patřím mezi ně. Kariéra byla ale vždy kámen úrazu. Především v minulém ročníku to byl děs a hrůza. V tomto se evidentně někdo na tento aspekt hry zaměřil. Máte totiž na výběr ze dvou režimů, z nichž jeden je simulace. Dále pak můžete měnit ještě další nastavení, ale tam jsem subjektivně nějaké velké změny nepocítil. Každopádně je hra v režimu simulace opravdu krok dopředu. Zápasy již nekončí, nebo alespoň ne pokaždé, výsledky 6:4, 7:5, 9:2 apod, ale běžně je to 1:0, 2:1 nebo třeba i 0:0. AI již neprodukuje smrtící protiútoky pokaždé, když dáte gól, ale také je větší problém se přes obranu dostat. Samozřejmě není výsledek úplně ideální, ale rozhodně je to krok kupředu. Jinak kariéra obsahuje všechny známé věci z předchozího dílu, krom novinky Rush - v tomto případě juniorské turnaje 5 vs 5, což se mi jeví jako příjemné zpestření. Stále jsou ale otravné rozhovory před utkáním, kde mi tak trochu přijde, že předložené otázky dávají ještě menší smysl, než u předchozího ročníku.
Obecně budu hodnotit kladněji než předchozí ročník. Nicméně na PES před 20 lety to má stále nedosažitelnou ztrátu. Ten herní prožitek je sice lepší, ale pořád na míle daleko. Chápu. Vývojáři se prostě budou zaměřovat víc na online hraní. Pro nás hrstku to je ale trochu škoda.
Pro: grafika, rush mode, zlepšení režimu kariéra
Proti: Revoluce se nekoná, pořád stejné mechanismy hraní, nevybalancovaná AI, rozhovory u kariéry