Chex Quest je v dnešní době spíše zajímavou herní raritou než zábavným zážitkem. Dostal jsem se k tomuto počinu díky Doom + Doom II edici. Toto herní dílko je zde k dispozici jako jeden z volně dostupných modů. Jedná se tedy vlastně o HD remaster:).
Herně je to prostě Doom, který je přeskinován do poměrně zajímavé podoby. Kreslená dětská grafika Doomu sluší! Dnes bychom Chex Questu říkali TC. Tedy vizuálně nejsou použity žádné textury z původního Dooma. Zbraně jsou taky unikátní, ale jsou v podstatě přeskinovanou obdobou původních zbraní z Dooma.
Jedná se také o velmi krátkou záležitost. Hra obsahuje pouhých pět levelů. Vzhledem k tomu jakým způsobem hra vznikla a jak byla distribuována je to pochopitelné. Zmíněné levely v dnešní záplavě skvělých levelů pro Doom už samozřejmě nemohou obstát, ale zároveň nejsou nijak hrozné. Považuji to za standard tehdejší doby, který neurazí a zároveň je si třeba uvědomit, že tehdy neexistovaly žádné porty. Rozšiřující nástroje, atd. V neposlední řadě byly také herní mašiny na úplně jiné úrovní, a toto bylo nejspíše myšleno pro tehdejší low end mašiny dětí papajících cereálie.
Inu, tento počin nepotřebuje sáhodlouhý popis. Chex Quest je snadno dostupný v mod galerii Doom + Doom II, a tedy pokud někoho zajímá raritní kousek z dávné historie a vlastníte zmíněnou edici, pak doporučuji alespoň zkusit. Pokud máte chuť na něco náročnějšího raději sáhněte po něčem jiném.
Feidias
jvempire
sledge
Pro: Kresléná dětská grafika Doomu sluší! Nenáročná jednohubka.
Proti: V dnešní době už oproti konkurenci herních titulů přiliš nemá co nabídnout. Zajímavé pouze jako herní rarita.