Hra je dalším pokračováním dobrodružství bájného řeckého hrdiny Herkula. Z hory Olymp se ztratil samotný Zeus, Herkules s manželkou Megarou tak rozjíždějí detektivní pátrání a snaží se zjistit, kam vládce bohů zmizel a kdo za to může. K ruce mají opět všemožné pomocníky a mýtické bytosti a putují s nimi po mnoha prostředích, od hor a nížin, skrz podvodní svět boha Poseidona, podsvětí boha Háda, i do věčně zamrzlých krajin.
Herním specifikem je opět time-management. Hráč ovládá především služebnictvo, které se stará o přísun jídla, dřeva a zlata, jakož i o opravu a výstavbu budov. Megara má schopnost zalévat keříky, odstraňovat olejové skvrny a oživovat uschlé stromy a přírodu kolem nich. Herkules je tu především pro svou nadpozemskou sílu. Ta mu pomůže jednak odstraňovat překážky v cestě, tak i odstranit led z keřů, které pak mohou opět přinášet plody.
Oproti předchozímu dílu je změn jen malé množství. Hru doprovází hudba, která se z části odchyluje od stylu v předchozích dílech. Přibyl nový bonus, který dovolí hráči krátkodobě využít nekonečné množství pomocníků a zajistit tak rychlejší přísun potřebných surovin. Golemové už nejsou protivníky, ale naopak jsou novými pomocníky. Ve hře je 50 levelů, v každém kole se nachází jeden kousek skládačky, a pokud se je daří sbírat, tak na hráče čeká za každých 10 kostek jedna bonusová úroveň. Za všech 50 kousků a splněné bonusové úrovně se zpřístupní dokonce i úroveň superbonusová.
Hra je jednou ze série Herkulových dobrodružství.
@jvempire (02.03.2018 13:53): @Psyx (02.03.2018 14:18): Vy jste nějaký matadoři :) Jako mám projitejch všech 7 dílů, baví mě to, a achievementy sbírám rád, ale tady nějak nemám potřebu a asi ani trpělivost a možná schopnosti ty rekordy zdolávat. Stačí mi 3 hvězdy a pádim o level dál. Ale respekt vám všem ;)
Pro: střídání prostředí, pěkná hudba, stará hratelnost
Proti: umělé prodlužování herní doby, stará hratelnost