Každoroční příspěvek do WRC série přináší všech 13 lokací, konkrétně Monte Carlo, Švédsko, Mexiko, Korsiku, Argentinu, Portugalsku, Itálii, Polsko, Finsko, Německo, Španělsko, Wales a Austrálii. 14 licencovaných aut je rozděleno do tří tříd, JWRC, WRC 2 a WRC. Mezi vozy patří například Citroën C3 WRC, Citroën DS3 R5, Citroën DS3 WRC nebo Ford Fiesta R5.
WRC 7 reprezentuje sezónu 2017, v nejvyšší kategorii WRC tak lze poprvé vidět vozy po razantních změnách WRC specifikace. Vylepšení se dočkal fyzikální model, přepracování doznaly rychlostní zkoušky, ty jsou nyní užší a náročnější. Některé z nich navíc dosahují délky až 23 kilometrů. Jednotlivých etap k odjetí je v sedmém díle přítomno něco přes 40.
Herní režimy jsou identické s předchozím dílem. Hra je rovněž využita pro oficiální e-sports šampionát, konaný souběžně s WRC 2018 sezónou. Nechybí multiplayer a časově omezené komunitní soutěže. Volby pro jednoho hráče umožňují rychlou hru a kariéru, která probíhá podepsáním kontraktu s některou ze stájí třídy Junior WRC a postupným stoupáním dál nahoru.
@Sasakr (21.06.2024 20:38): CMR 5 odporúčam všetkými desiatimi. Arkáda ako remeň a presne sa mi trafila do nálady.