Total War: Rome II Total War: Rome II Total War: Rome II Total War: Rome II Total War: Rome II Total War: Rome II
Creative Assembly
The Creative Assembly (nově vytvořeno)
The Creative Assembly (nově vytvořeno)
strategie > real-time strategie

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ano ano ano ano ano ano

Oblíbená série mezi pc hráči přichází s dalším dílem. Tentokrát se opět vrátíme do dob antického Říma, kde se budeme snažit, pomocí strategií na bojištích, v ekonomice či politice, přivést vybraný národ k celkovému vítězství. To samozřejmě nepůjde bez válčení (na zemi i na vodě) v tahovém nebo real-time módu.

Celá kampaň zahrnuje území z prvního dílu Rome: Total War plus přidá území dále na Východ. Celkově se mapa rozprostírá od Skotska po Afghánistán, pokračuje na jih k Saúdské Arábii až k Somálskému poloostrovu, od něhož putuje severní Afrikou až do Španělska. Odehrává se v plně otevřeném herním světě a je jen na nás, za koho se rozhodneme hrát (Řím, Kartágo, Východní říši, Galské kmeny, Království Alexandrových následovníků (Makedonii a Egypt), Germány). Samozřejmě každá frakce má svoje plusy a minusy, svůj specifický styl boje, vlastní speciální jednotky, kulturu i technologický strom.

Některé bitvy, kterými si ve hře projdete, jsou založeny na skutečných událostech, ale hlavní příběh je napsán scénáristy. Z reálných misí můžeme jmenovat obléhání Kartága, bitvy u Nilu, v Teutoburském lese nebo v Rafii.

Ke hře postupně vyšly celkem čtyři stahovatelné kampaně - Caesar v Galii, Hannibal před branami, Imperator Augustus a Hněv Sparty.

Ke hře postupně vyšlo šest stahovatelných kampaní - Caesar in Gaul, Hannibal at the Gates, Imperator Augustus, Wrath of Sparta, Empire Divided a Rise of the Republic.

Oficiální stránky hry (http://www.totalwar.com/en_US/rome2/)
Oficiální stránky hry (https://www.totalwar.com/games/rome-ii/)