The Rogue Prince of Persia je vedlejším dílem série Prince of Persia, tentokrát v podobě side-scrolling roguelite plošinovky od autorů Dead Cells. S předchozí hrou studia má tato hra společná nejen žánr, ale i zaměření na akrobatický pohyb skrz úrovně, agilní přistup k boji a plynulou animaci. Pixelart nyní střídá jednoduchá kreslená stylizace připomínající animované filmy.
Hráči se chopí Prince, syna krále Peroze, jehož město Ktésifón čelí invazi Hunů. Princ nájezdníky tak trochu vyprovokoval a nyní se musí činit, aby se mu podařilo celou patálií zvrátit, jelikož se nepřítel nerozpakuje používat šamanskou magii, posednuté vojáky ani různé stvůry. Hrdina má naštěstí ve svém vlastnictví artefakt schopný manipulovat s časem, čímž zabráňuje Princovi natrvalo zemřít.
Jak je u roguelite žánru zvykem, úrovně jsou procedurálně generované a plné nepřátel, pastí i skákacích pasáží, jimž princ čelí svým parkúrovým nadáním, zbraněmi na blízko i na dálku a všemožnými cetkami, jež mu propůjčují zajímavé dovednosti. Ztrátou životů se bojovník vrací na začátek do oázy a přijde o vše kromě permanentních vylepšení a odemčených možností, ale v příštím runu, který nebude stejný, se může hráč s rostoucími zkušenostmi dostat o něco dál.
Fajn, ale asi zbytečně je to moc jako Dead Cells. Posun systému medailonků se mi velmi zamlouvá.
Aha, oni jsou to ex vývojáři Dead Cells.
Aha, oni jsou to ex vývojáři Dead Cells.