The Indigo Disk je druhým z oznámených rozšíření pro hry Pokémon Scarlet a Violet. Příběhově navazuje na předchozí DLC, a vyžaduje proto dokončení hlavní dějové linky z The Teal Mask. Ústředním motivem je návštěva tajemné Blueberry Academy, která by se měla specializovat na pokémoní souboje. Dva studenty z této akademie, Carmine a Kierana, hráč již dříve potkal na svých toulkách oblastí Kitakami. Zároveň by tato školní exkurze měla vést k odhalení eponymních "skrytých pokladů" v kráteru Area Zero v regionu Paldea.
Kromě nové podmořské lokality, ukryté kdesi ve vodách v regionu Unova, přináší rozšíření také setkání se starými známými studenty a hlavně řadu nových Pokémonů. Ústřední legendární Terapagos je dostupný hned ve dvou formách, objevuje se nová evoluce Duraludona zvaná Archaludon a dvojice nových Paradox Pokémonů Raging Bolt a Iron Crown. Dočkali jsme se také návratu více než 100 Pokémonů z předchozích generací, několika nových aktivit a samozřejmě i dalších kosmetických doplňků.
Tematicky se zaměřením akademie je představena nová pokémoní liga.
@stromz (komentář): Na tvoje poměry jsi to dost přechválil, ne? :)
Tainaru
stromz
Pro: Noví Pokémoni a rozšířený pokédex; startéři všech generací; legendárky; létání na mountu; synchronizace
Proti: Snadná obtížnost; BP upgrady jsou zbytečně drahé; starší legendárky se objeví za koupené pamlsky