Syberia Remastered je modernizovaná verze klasické adventury z roku 2002 od belgického výtvarníka a scenáristy Benoîta Sokala. Hráč se ujímá role Kate Walkerové, právničky z New Yorku, která přijíždí do odlehlé alpské vesnice Valadilène, aby dohlédla na prodej místní továrny na mechanické automaty. Rutinní úkol se však rychle mění v cestu napříč Evropou, během níž Kate odhaluje stopy vynálezce Hanse Voralberga, jenž se vydal hledat poslední žijící mamuty na mytickém ostrově Syberia.
Remaster přináší kompletně přepracovanou grafiku, plynulejší ovládání a nové uživatelské rozhraní, které reflektuje současné standardy adventurního žánru. Zůstává však věrný původnímu vyprávění a výtvarnému stylu. Ovládání bylo optimalizováno pro gamepady i myš a klávesnici, došlo také k úpravám některých hádanek a přidání nových pro lepší plynulost hraní.
@jones1240 (06.11.2025 19:58): Díky. Řada hráčů totiž podle jejich vyjádření viděla Moma naposledy u branky a pak se jim u té minipřehrady už neobjevil. Vím, že tam měli tvůrci původně bug, kdy se dalo dostat do jeskyně ještě před vypuštěním vody, ale už se nedalo vrátit zpátky. Možná i proto ho dočasně odstranili. Já, když jsem to hrál v posledních dnech před vydáním, tak jsem ho tam taky neměl. Tak ho evidentně vrátili až s nějakým updatem (a nebo je tam bug, který se někomu projevuje a někomu ne).
jones1240
Pluto
Pro: Povedený grafický kabátek, Zjednodušený a modernizovaný interface, Původní příběh zachován a s ním i poetika hry
Proti: Větší množství bugů, Nově přidané puzzly působí na sílu