Stranded Deep Stranded Deep Stranded Deep Stranded Deep Stranded Deep Stranded Deep Stranded Deep Stranded Deep Stranded Deep
XOne
11.08.2022
akce > survival *
akce > 1st person akce
adventura > 3D adventura

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne ne ne ne ne ano ano

Stranded Deep nejlépe vystihuje pojem "survival simulator", tedy simulátor přežití v extrémních podmínkách a hra by se tak mohla zařadit vedle současných titulů Miasmata, The Long Dark či The Forest.

V případě Stranded Deep se jedná o přežití s omezenými možnostmi na malém tropickém ostrově kdesi v Pacifiku . O tom, že se nejedná o procházku růžovým sadem, není pochyb. Po krátké úvodní sekvenci, v níž jsme z poklidného rozjímání nad sklenkou Martini na palubě soukromého tryskáče vytrženi silnými turbulencemi a než se nadějeme, bojujeme o holý život. Po probuzení se nacházíme v malém nafukovacím člunu na širém moři. S vypětím všech sil dopádlujeme k blízkému ostrůvku a začíná boj s horkem, nedostatkem potravy a vody, žraloky a dalšími nástrahami. K dispozici budeme nebo taky nebudeme mít různé více či méně užitečné předměty (nůž, sekera, kladivo, baterka,...).

Hra využívá procedurálního vytváření herního prostředí, takže nikdy předem nevíme, do jaké situace a s jakým vybavením se dostaneme. Je ovšem možné vytvářet si i nástroje vlastní a dokonce stavět improvizované přístřešky, ale jedná se o boj s časem na vyprahlém kousku země uprostřed oceánu.

V případě Stranded Deep se jedná o přežití s omezenými možnostmi na malém tropickém ostrově kdesi v Pacifiku. O tom, že se nejedná o procházku růžovým sadem, není pochyb. Po krátké úvodní sekvenci, v níž jsme z poklidného rozjímání nad sklenkou Martini na palubě soukromého tryskáče vytrženi silnými turbulencemi a než se nadějeme, bojujeme o holý život. Po probuzení se nacházíme v malém nafukovacím člunu na širém moři. S vypětím všech sil dopádlujeme k blízkému ostrůvku a začíná boj s horkem, nedostatkem potravy a vody, žraloky a dalšími nástrahami. K dispozici budeme nebo taky nebudeme mít různé více či méně užitečné předměty (nůž, sekera, kladivo, baterka,...).