Pokračování hlavně v Německu a ve Francii oblíbené Runaway: A Road Adventure. Brian a Gina si užívají zaslouženou dovolenou na Havaji, ale klid netrvá dlouho. Jejich letadlo totiž havaruje a zatímco Gina stačí s jediným padákem vyskočit nad jezerem, Brian skončí kdesi v džungli. Jen zázrakem vyvázne z havárie bez zranění a tak se hned vydává Ginu hledat.
Ručně kreslená adventura s 3D postavami obsahuje přes 2 hodiny animovaných sekvencí, setkáme se s postavami z předchozího dílu (Sushi, Joshua) a kromě tropického ostrova zavítáme také na zasněženou Aljašku a okusíme život pirátů.
@musa (07.10.2013 16:13): Přesně tak nějak je přece udělanej i příběh k prvnímu dílu, stejně jako u Runaway. Prostě právnička, co dostala od šéfa pokyn dojet do Valadilene a převzít továrnu na hračky. Doma ale na ni čeká její snoubenec a chtěli si zrovna někam vyrazit. Není to hra, je to shrnutí děje, co se stalo před Syberia 1. Ano, souhlasím, že se tim hráč tak trochu ochuzuje, když hraje nejprve 2. a pak 1. díl, ale shrnutí předchozího děje je vždy.
Kdyby (byly v zadnici ryby, nemusely by bejt rybníky, vím) Syberia 2 byla Syberia 1 a druhý díl by nevznikl, tak bys to přesně tak, jak jsi napsal, musel přijmout. Naštěstí nemusíme, můžeme si to zahrát, ale stejně tak bych si i třeba chtěl zahrát Syberia 0, která předchází událostem jedničky. Doufám, že to píšu srozumitelně :-) V Syberia 2 mi přišlo shrnutí předchozího děje dost dobré a pokud bych nehrál jedničku, tak bych přece ani nevěděl, že přicházím o tolik. Prostě mám daný příběh a jedu dál, nic mi nezatajili. "Jenom" jsem neochutnal atmosféru Valadilene a dalších zastávek :-)
Z hlavy mě nenapadá adventura, která ma dva a více dílů, kde by v tom druhým nebylo shrnutí předchozího děje, ale určitě se nějaká najde.
Pro: Grafika, Zvuky, Délka hry.
Proti: Pixelhunting, Příběh, konec hry.