Naštěstí musím říct, že já to tak černě nevidím. I třetí díl obsahuje všechny prvky, které na sérii zbožňuju, i když je trošku více akčnější. To "trošku" je zde ale důležité, protože pořád je to ten pomalý, prozkoumávací Resident Evil, kde práce s inventářem a pocit z odkrývání mapy hrají prim, stejně jako krutá atmosféra. I zde byly části, kdy mi tuhla krev v žilách.
Líbí se mi střídání postav a z toho plynoucí změnu hratelnosti (osvěžující), líbí se mi nepřátelé a jak je potřeba na ně měnit taktiku, líbí se mi prostředí, líbí se mi i gradující souboj s Nemesis napříč celou hrou.
Hra si s sebou táhne svůj úděl v kyčovitém příběhu a postavách. Něco, co bych jinde naprosto rozcupoval, zde člověk bere jako takové "hezké" retro. Těžko se to vysvětluje, jsem hodně vysazený na příběh a kvalitní postavy a tohle je total cringe, ale k té hře to patří, vytváří to takový nostalgický opar. Jakoby mozek vypnul určitou část a naladil se na jinou a ono to funguje.
Suma sumárum, jak někdo někdo poznamenal, že RE3 není pro hráče, kteří chtějí více dvojky, tak já bych řekl přesná opak - když si dáte mezi dvojkou a trojkou dostatečnou pauzu, trojka nabídne přesně tohle - více toho známého v bledě modrém a to je plus.
Pro: atmosféra; staré dobré RE prvky
Proti: lehce kratší; lehce akčnější; lehce stupidní příběh a postavy