já viděl na Wolfa a Dooma... skryté úrovně
valcik: je jich tam víc, který máš na mysli?
(a to mam jeste balicek z dealextreme, u kteryho neni tracking status update od 23.9. ale to jsem si uz nasel ze je bohuzel u cinsky posty normalni stav >_>)
Blíží se vánoce, takže ano. I když loni tyhle prodlevy začaly až v půlce listopadu.
Pipboy hlasi ze konzolove verze zmizely v podstate hned, PC verzi bylo v utery jeste porad dost. No a protoze balik s Dark Souls se mi vali buhvikde na poste (btw je normalni cekat na hru z game.co.uk tejden a pul? Vetsinou jsem nakupoval na tech obchodech z Guernsey nebo jak se ten ostruvek jmenuje, a tam tak nejak chapu ze to trva dva tejdny.), tak jsem mezitim dneska zas sahnul na Rage. No uz me to zase preslo, ale aspon ta akce (prvni stret s autoritou, stanice matra zaplavena mutantama) zacina za neco stat.
Tak ako, easter egg už ste objavili? o:-)
Doktor: Jo, Uncharted by mohl vyprávět :).
BTW nedělá tohle spíš MS s hrami na x360? PC hry dneska málokdo rozesílá fyzicky a Sony mělo vždy dost amatérské PR oddělení (v tomhle ohledu). Já sám vlastním pár novinářských verzí her na PSX a PS2 a všechno to jsou strohé disky (u PSX černé, u PS2 modré) v anonymním obalu :D
doc: jaj, mno ja sem prakticky slepej, tak sem zvykly, ze to lidi toleruji, pristi rok na srazu me muzes vysetrit a misto 30,- ti dam pivecko :D
a xboxova verze je jedina, ktera bezi bez chyby?
a xboxova verze je jedina, ktera bezi bez chyby?
Ale čekal by někdo takové přešlápnutí od machrů z id? Asi jsem si je moc idealizoval, teď se mi třeba vybavují všechny ty problémy s jejich id tech 3 enginem, i když vždy u her někoho jiného (Q3 nešel maximálně kvůli nějakému kiksu v OpenGL driverech).
Fg: Proma jsou verze her k uplacení herních novinářů, často mají kvalitnější balení a nějaký goodies navíc, oproti verzím prodávaným v obchodech.
Fg, ty jsi nám nějak zlydověl, že si to zaměňuješ s tím, s čím si to zaměňuješ. ;D
Tak pracují na opravách.
Např.
"We have a bicubic-upsample+detail texture option for the next PC patch that will help alleviate the blurry textures in Rage."
(Carmackův twitter)
Např.
(Carmackův twitter)
doktor: proc si kupujes porna?
ma to tady hodne slusne hodnoceni, na PC verzi, treba na metacritic to vypada velmi zabavne :D
btw byl jsem dneska v GAME a kamos prodavac(ne pipboy to neni:) rikal ze Rage jede jak rohliky, hlavne prvni den vse vyprodali a museli cekat na dalsi varku :) tak bych rek, ze o financni propadak zrejme nepujde, ikdyz CR je specificka a launce her/prvni tyden nemusi nic znamenat, ale sami prodavaci byli prekvapeni
jake tiskove prohlaseni poskytne pipboy a jeho pobocka GAMEu? :)
jake tiskove prohlaseni poskytne pipboy a jeho pobocka GAMEu? :)
Ah, pardon, už se mi to trochu vypařilo z hlavy. Každopádně i tak by PC verze chtěla pár drobných změn. A mohlo by se opravit to načítán textur, které trápí i PS3 verzi.
Ano kéž by, i já si i proma musím kupovat. :D
Ohledně Rage bysme se asi neshodli, takže se to nebudu rozvádět. Ta hra neselhala jenom na technické rovině.
Jakej apologeta? Jen uvádím fakta na pravou míru.
A kéž by.
A kéž by.
Paul, hlavní apologeta Carmackova selhání. Asi obdržel od id promo kopii zdarma! :D
On neřekl že PC verze je průser, jen že launch PC verze byl průser, protože v den vydání hry vydalo AMD ovladače, na nichž hra vůbec nejela. To byl průser o nemž mluvil.
"The driver issues at launch have been a real cluster!@#$"
"The driver issues at launch have been a real cluster!@#$"
Neprotiřečí, jen to senzacechtivá média šikovně vytrhala z kontextu. V podstatě řekl, že ač je PC až 10x silnější než konzole, kvůli velikosti kupní síly konzolového trhu je pro ně hlavní vývojovou platformou právě PS3/X360.
A taky řekl, že PC verze Rage je pr*ser (přesněji tuším "clusterf*ck).
A taky řekl, že PC verze Rage je pr*ser (přesněji tuším "clusterf*ck).
Eh, Carmack toho v tomhle ohledu řekl hodně a dost z jeho výroků si kapku protiřečí...
Někdo tu zmiňoval výrok Carmacka na adresu PCček. Co vlastně řekl ? Nějak mi to uniklo.
Když jsem se po sedmi hodinách dostal do východního wastelandu, spěchám, nebo tempo tak akorát? Bo musím přiznat, že ty poslední dvě mise před východem jsem poněkud speedrunnul.
Přesně tak, tahle hra by šla hrát desítky hodin. Pokud by se vývojářům dost zadařilo, tak by to dosáhlo i té stovky co se dá udělat ve Fallout 3 a Vegas.
Jako ty volééé?! Čekal jsem, že jsem tak v polovině a najednou konec? Ta hra má takovej potenciál a utnou to tak pitomou hitech misí? Jako hrálo se to dobře, ale přece jenom jsem čekal víc.
Proč je tam teda ten čtyřslotový quickbar? Imho je to nejlehčí způsob změny munice, ale s omezením jen na 4 zbraně to moc praktické není.
Je tu někdo, kdo to dohrál a sesbíral všechny karty ? Nenašli jste kartu v Mutant Expansion ?
4 tlačítkovému dpadu to omezení zbraní přizpůsobeno není, protože se zbraně vybírají podržením pravého bumperu a otáčením sticku. Klidně tam těch zbraní mohli dát víc a na padu by to normálně fungovalo.
Dpad se používá na výběr předmětů, tam to omezené na 4 je.
Dpad se používá na výběr předmětů, tam to omezené na 4 je.
prava packa slouzi misto mysi.
Pokud vím, tak levá páčka je na otáčení a pravá na chůzi. FPSky jsem občas hrál u známého před pár lety na PS2 a nebyl jsem schopnej pořádně nic trefit :D Je to krkolomný, ale dá se zvyknout. Každopádně klávesnice + myš ftw.
Jak vlastně funguje FPS na konzoli ? Nikdy jsem totiž nic takového na konzolích nehrál (jen kdysi dávno na Psx1 Quake 2, ale to je fakt dávno). Nedokážu si představit, jak se dá zaměřovat bez myši. Jak se to gamepadem dělá nahoru/dolů ?
Tak, tak, je to přizpůsobené čtyřtlačítkovému d-padu.
j.calling: smysl to nemá, ale na gamepadu více tlačítek není...
Mám za to, že se tím myslí počet zbraní v tom "quickbaru", kam se jich vskutku vleze jenom čtyři. Takže v inventáři jich můžeš mít do aleluja, ale přímo ve hře přepínat můžeš jenom mezi čtyřmi. Což je mimochodem docela debilní a tak nějak nechápu smysl. O.o
V popisku je chyba ohledně těch zbraní. Jde jich mít těch asi 9, ne ?
Tož v tom východním wastelandu je dobrá, svěží, lepší atmosféra. Když už nic jinýho. A od posledně se mi povedlo vypadnout z mapy během loadingu už třikrát. Co se to děje? O.o
No to je bomba, nejlehčí nejvíc self-working escort mise všech dob. Hra mi tam hodí jeho ukazatel zdraví, který nemá absolutně žádný jiný účel než ten, že zaplňuje místo na obrazovce. A když tam začne naštelovávat na dveře bombu a řekne mi, ať mu hlídám záda, načež se conveniently v mracích objeví nepřátelská lítací bugina, tak nepřátelé prostě zůstanou dřepět dole a ještě dramaticky hlásit, že se nemůžem schovávat věčně...schovávat? Co takhle kdyby ste nebyli líní vepři a vyšli ty schody, čuráci! Když už jsem se fakt začal nudit (a ještě jsem tam vedle sebe postavil turret, říkal jsem si, že aspoň jednou bych ho použít mohl) a šel se jim ukázat, tak ani potom nebyli schopní vyběhnout po těch schodech a radši zůstali dole. Yeah, tomu říkám odhodlání. No, a po následujícím ačívmentu mě ještě hra hodila tak nějak čudně skrz strop mimo mapu. Fantazie. Začíná mě to fakt srát.
Pro mě bude největší neduh asi krátkost. Kdyby to bylo něco na způsob Falloutu 3, byl bych rád. Všude gangy, závodění na deset kilometrů, chránění karavan v buginkách.
Marty McFly: Konzolová alergie. Nedivím se, cpou je všude, nicméně kdyby Rage trpělo jen tímhle neduhem, bylo by to super.
Pokaždé co vidím těsně před zapnutím menu PRESS ENTER, tak z nějakého důvodu přečtu PRESS START. Ehmm.
skoro? no tak to je jiná...
Garret: Říkám skoro. A ani si to moc přesně nepamatuju, ale pamatuju si, že když jsem to po pár měsících hraní na normal přepnul na nightmare, příliš větší výzvu jsem z toho nevyčmuchal. Nightmare v Doom 3 byla jiná liga.
j.calling.2bad: jestli si v kvejkovi nepoznal rozdíl mezi Nightmare a Normal, taxeš zřejmě totální kickasser a Rage na NM pro tebe bude procházka rozkvetlou zahradou
No to je v pr-eli, ty blbý generátory u Authority jsem dokázak vyřídit i pěstma (tři rány), nebo dvěma zásobníky pistolky, no a vojáci nejsou o nic lepší. Stačilo pár zásobníků pistole a jsou dole, ani samopaly jsem nepotřeboval.. Dokonce jsem tam občas i jen tak stál, nechal do sebe střílet a nic, nedokázali se trefit, nebo mě zranit, nevím. Velká slabota.
Takže spíš jako v kvejkovi, kde s trochou cviku člověk skoro nepoznal rozdíl mezi nightmare a normal. Merde.
Quake jsem nehrál, ale na Dooma to nemá. Vlastně ani nemůže, kvůli odlišnému postupu. V Doomu se neustále respawnovali noví nepřátelé. To se tu také děje, ale na všechny obtížnosti a jen po opuštění oblasti/levelu.
Je o dost lehčí tedy. Sice nepřátelé vydrží dost, ale pořád se to dá.
Je o dost lehčí tedy. Sice nepřátelé vydrží dost, ale pořád se to dá.
Marty: A je ten zdejší nightmare spíš jako Doom 3 nightmare, nebo jako Quake III nigtmare? >_>
Myslím, že ten asteroid zasáhl zemi kvůli těm bezedným krabicím. Oni jak nemají dno a pokračují do nekonečna, tak mají obrovskou gravitaci a ta ho přitáhla.
Já měl největší problém přijít na to jak sejmout toho obřího mutanta.
Já zase vidím ohromnou podobnost v prostředí. Jinak hodně věcí samozřejmě připomíná Fallout 3 a Vegas (oboje něčím jiným).
Raději hraju rovnou na Nightmare. Nerad hraji hry znovu, tak ať mám rovnou záhul. Není to moc těžké, problém mi dělají snad jen mutanti (jsem moc pomalý na boj zblízka, nikdy mi to nešlo v žádné hře) a občas nepřátelé vydrží fakt moc (základní klidně i 3 zásahy do hlavy).
Marty já tou podobností myslel to, že je duke v podobném technickém stavu, nemyslím tím bugy, ale zastaralá grafika