Lorelei and the Laser Eyes je mysteriózní puzzle hra od studia Simogo, tvůrců předešlého počinu Sayonara Wild Hearts. Protagonistkou ve hře je umělkyně, která byla dopisem pozvána podivínským bohémským filmařem Renzem Nerem na odlehlé sídlo někde ve střední Evropě. Žena se má účastnit tajemného projektu, avšak situace, v níž se nalézá, je stále podivnější a znepokojivější.
Jedná se o značně stylizovanou, povětšinou monochromatickou hru pracující s tajemstvím a postupným odhalováním zápletky plné iluzí a surrealismu. Jádro hratelnosti jsou především hádanky. Větší část hry se odehrává v budově plné zamčených dveří, podivných existencí a kryptických nápověd a hráč si plněním různorodých puzzlů odemyká cestu dál, přičemž jejich pořadí není lineární. Hratelnost se skládá jak z explorace, hledání předmětů a čtení jejich popisů, tak z rébusů zahrnujících např. luštění symbolů, astronomii, geometrii, zamknuté sejfy, bludiště a jiné.
@Krez (30.08.2024 11:16): Super, že sa ti to podarilo dohrať na 100%. Mne nejaké detaily asi unikli, lebo som to mal na 98,30% alebo tak nejako. A áno, je to fuška niekedy prísť s tým najpriamočiarejším riešením... ale v drvivej väčšine je presne to správne. Najlepšie mi to ukázal ten klavír, kde som fakt uvažoval, ako mám tie noty správne zahrať. Človek nemusí ovládať hru na klavír ani čítať noty. :D Sú tam ale také, ktoré chcú čas, kým budeš mať všetky informácie. :)