Kingdom Come: Deliverance II - Mysteria Ecclesiae je třetí DLC ke hře Kingdom Come: Deliverance II. Tento přídavek je možné spustit hned poté, co se Jindřich dostane na Kutnohorsko. Jindřich se jako pomocník Albíka z Uničova, osobního lékaře krále Václava IV., dostává do Sedleckého kláštera a jeho okolí, kde právě řádí záhadná nemoc, snad mor, nebo jiný nevítaný zabiják zdejších lidí. Bude nutné vypátrat příčinu choroby a pokusit se s ní zatočit. Nebude to lehké, protože ani statečný Jindra není vůči nemoci imunní, musí tak postupovat s rozmyslem a opatrností. Je dost možné, že objeví mnoho tajemství a nepravostí církve a zkaženosti některých zdejších obyvatel.
Oblast kláštera a okolí je do hry přidána jako třetí samostatná mapa. Z důvodu karantény kvůli nemoci je oblast oddělena a nelze ji opustit předtím, než se podaří nemoc dostat pod kontrolu a dokončit hlavní linii příběhu tohoto přídavku. Albík jako zkušený lékař dokáže Jindrovi pomoci s jeho pátráním a zasvětí ho do dalších oblastí alchymie. Rozšíření obsahuje množství questů všeho druhu, ty detektivní, až pátrací však převažují. Samozřejmostí jsou i vedlejší linky a starosti zdejších obyvatel. Do hry také přibydou některé nové zbraně, oblečení, lektvary nebo knihy.
Společně s DLC vychází i patch, který zasahuje celou hru. Nejdůležitější je propracovanější lip-sync, který cílí na všechny jazyky mimo angličtinu, pro kterou byla původní hra vytvořena. Dalším vylepšením je např. odpadnutí nutnosti mít při kování suroviny u sebe, nyní už je lze využívat přímo z truhly.
@DEU (01.12.2025 23:42): je to tak moje hodnocení tak i mělo vyznít neměl jsem chuť se o tom nějak rozepisovat a mé problémy většinou něco prozradit i v příběhu, jen jsem komentářem chtěl dát vědět že podle mého by to každý milovník KCD měl zkusit :)
beru ale na vědomí a při dalším komentování hry se budu snažit víc rozepsat :)
beru ale na vědomí a při dalším komentování hry se budu snažit víc rozepsat :)
Jack_Dark
malarkey
Michal_Izz
Pro: Dobrodružství , Délka příběhu , Lokace DLC , rozhodování
Proti: nemam nic KCD je pro mě epic