Druhé rozšíření Kingdom Come tentokrát hraje především na příběhovou notu, kde budeme sekundovat panu Ptáčkovi v jeho námluvách. Celkově by se dalo říct, že se jedná o 3 nové větší questy.
Nejprve je potřeba získat Ptáčkův rodinný prsten. Vystopovat tábor lapků bylo snadné, obtížnější pak bylo prsten získat. Při prvním průchodu hrou jsem byl celkem dobrý karbaník i rváč, takže jsem prsten v pohodě vyhrál. Při druhém průchodu už to bylo horší, takže jsem se nakonec uchýlil ke krádeži klíče a vykradení truhlice.
Druhému úkolu se lze jistým způsobem zcela vyhnout, ale to bych nikomu nedoporučoval, protože úkol spočívající ve strašení obyvatel Ledečka je hodně povedený. Zvláště pak, když Jindra začne přidávat ruku k dílu i mimo rady od Vetešníka, kdy se i zmíněný Vetešník začne obávat, že to zachází až nějak moc daleko.
A finále je už kratší, ale zase hodně vtipné. Od napovídání z křoví s tím, že to pan Ptáček řekne pokaždé jinak, přes předstíraný opilecký zpěv až po absurdní konec, kdy to vše bylo vlastně jen kvůli tomu, aby si Ptáček užil jednu noc.
Za mě tedy povedené rozšíření, které rozhodně stojí za zahrání. Jej mě trochu naštvalo, že je jako jediné z ostatních rozšíření povinné pro dohrání hry. Když jsem s velkou úlevou dokončil v mém druhém průchodu hrou na hardcore a bez zabíjení hlavní příběhovou linii a odjížděl s Ptáčkem na východní kraj mapy, tak si najednou vzpomene, že se chce ucházet o dívku svého srdce a já tak musel bez fast travelu zase na druhou stranu mapy, kde se první quest odehrává.
Pro: Ptáček, šarlatán, Ledečský revenant, vše dobré ze původní hry
Proti: kratší, Ptáčka se to týká jen omezeně