To, co by mělo tahat celou Deponii na svých bedrech, je humor. Šílený, lehce nekorektní humor. A ten se oproti dvojce výrazně zlepšil. Tam, kde se ve druhé částí lehce tlačilo na pilu, se ve třetím díle lehce tahalo za pilku a zoubky zapadly tam, kam měly. Hned první část včetně hotelu mi samovolně vykouzlila úsměv na tváři, a i když se pořád na obrazovkách odehrávají šílenosti, humorný prvek je zde velmi výrazný.
Osobně mě potěšilo, že se tentokrát nebáli autoři být i trochu kontroverzní a nekorektní. Hledáte opici pro flašinetáře? Jasně, že to bude jediná černá postava v příběhu! Chcete nakrmit Boza mateřským mlékem jeho matky? Zkuste to! celkově se humor drží lehce na hraně, a tak to má být.
Když přejdeme plynule k dalším částem, tak autoři naštěstí ubrali na šílených minihrách a přidali více logických hříček. I když... bavíme se pořád o logice v rámci Deponie, takže je potřeba zapnout i jiná centra mozku než ta zaměřená na logiku. A v částí, kdy máte na starosti tři Rufuse, se nejspíše nevyhnete podívání se do návodu, protože přesné pořadí úkonů je mnohdy zcela neintuitivní a kombinace jsou klasicky šílené.
Ne každý pak bude spokojený s tím, jak celá trilogie končí. Mně celková výstavba příběhu přijde jako důstojné rozloučení s Deponií a se všemi postavami. Najdete odkazy na předchozí díly, easter eggy, rozvoj postav a hlavně hlavního protagonisty. A tak i když končí hra tak, jak končí, ne. nebudu to psát ani do spoileru, považuji celek za zdárně ukončený a samotný třetí dál za nejlepší díl série.
berry1009
Han22
malarkey
Zoltan
Fatality
DuDu008
Starletka
Pro: humor, příběh a easter eggy
Proti: návod (nejspíš) potřeba