První díl série Front Mission se dočkal moderního remaku. Taktické tahové souboje s velkými mecha stroji Wanzery pokračují v nové grafice s přehlednějším ovládáním na bitevních mapách, pohyblivou kamerou a za doprovodu orchestrálního soundtracku. Přibyla možnost New Game+, další stupně obtížnosti a hráč si může na začátku kampaně zvolit, zda chce zachovat moderní nebo klasický způsob ovládání. Kampaň nabízí dvě části – základní kampaň Royda Cliva za OCU, anebo kampaň z rozšířeného portu původní hry na PS1 s postavou poručíka Kevina Greenfielda za stranu UCS. Texty dialogů jsou nově přeložené.
Na ostrově Huffman Island probíhá válečný konflikt o nadvládu mezi dvěma mocnostmi OCU (Oceania Cooperative Union) a UCS (Unified Continental States), píše se rok 2090. Konflikt je vyeskalován incidentem Larcus, při kterém exploduje muniční sklad UCS. Do konfliktu je zapleten Royd Clive, který v něm zároveň přišel o svoji snoubenku vinou nepřátelského kapitána Driscolla v silném Wanzeru. UCS z útoku na sklad obvinila OCU a Royd Clive je od té doby sžírán touhou po pomstě, která má nyní ovšem díky čerstvě propukající válce šanci na úspěch. Kampaň nabízí 30 misí.
Druhá kampaň v nabídce hry nabízí pohled na probíhající válku očima poručíka Kevina Greenfielda z druhé strany barikády a zodpoví některé nevyjasněné otázky z Roydovy kampaně. Hráč si zahraje 23 misí za protistranu.
Souboje probíhají na mapách s čtvercovou mřížkou a mimo souboje je nutno vylepšovat Wanzery nebo s nimi bojovat v arénách pro získání dalších zkušeností a peněz na výkup dílů a zbraní.
Tak mám odehráno DLC / Free update Mercenaries.
Je to celkem 6 nových misí různého zaměření, a tentokrát si hráč vybírá až 7 postav s Wanzery z poměrně širokého výběru a plněním misí se odemykají další, každý má nějaké specifické dispozice.
Taky přibylo lokální PVP pro dva hráče (střídání na jedné obrazovce).
Mise jsou fajn, ale opět je tu příšerný miss rate. Často jsem opakoval některé mise hlavně kvůli tomu, že moje Wanzery nebyly mnohokrát schopné zasáhnout nepřítele, zatímco oni si vesele likvidovali moje stroje. Nakonec se vyplatilo hrát na jistotu defenzivním způsobem, držet uskupení společně s mým nejpomalejším členem a prostě postupovat hodně pomalu, což ale nebylo zrovna nijak extra zábavné. Z různých vlastností jednotlivých členů přišel vhod vlastně jen Sniper.
Ale líbila se mi nová prostředí, především ta přírodní, zasněžený útes je ve hře novinka.
Škoda toho frustrujícího miss rate.
Taky přibylo lokální PVP pro dva hráče (střídání na jedné obrazovce).
Škoda toho frustrujícího miss rate.
Pro: Mecha; příjemná retro strategie; asi OK béčkový příběh
Proti: Repetitivní souboje; limitovaná munice; zbraně málokdy zasáhnou cíl