Soubojový systém se mi v poslední třetině zdál už nezajímavý, protože základní útoky pro doplňování ATB byly pořád stejné tři hit komba. I když jsem nakonec přesedlal na easy obtížnost, ke konci jsem měl stejně problémy, což bylo tím, že jsem nejspíš správně nepoužíval materie a schopnosti - moje chyba.
Fanoušci si museli chrochtat blahem, když viděli Wall Market v nové grafice a staré postavy, ale když se objevil Red, říkal jsem si, co to sakra je a proč tam je. Hra se prostě nesnažila nic vysvětlit, protože vývojáři předpokládali, "že to hrají lidé znající původní díl z roku 1997" (což pro mě bylo jediné přijatelné vysvětlení, proč nedostávám naservírovaný příběh tak často).
Jakkoliv jsem u příběhových cutscén doufal, že se dozvím víc – protože celá premisa mi přišla skvělá a připomínala mi seriál s cliffhangerem, kde mi hra dala ochutnávku (např Avalanche se nepodařilo zničit reaktor, tak to Shinra udělala sama), následně byla hra proložená několika hodinami chozením v koridorech a hledáním dětí, než mi zase ukázala kousek příběhu.
Po dohrání jsem byl zklamaný, protože začínám objevovat JRPG a přijde mi, že by to mohl být žánr pro mě, ale tohle není úplně dobrá hra. Nebo zbytečné tahání za nos a nezajímavé úkoly jsou standardem i u těch nejlepších JRPG? (nebo to tak i nejlepší JRPG mají?). To, že FF 7 Remake je THE událost a ne nutně skvělá hra mi napovídá i to, že ani 50% lidí se nedostalo do půlky hry (podle Steam achievementů). První 2 hodiny v Rebirth vypadají, že bych s ním mohl být mnohem spokojenější.
bukrrCZ
Tulareanus
Shadrac
jvempire
HolyMeatball
Pro: přetáčení filmečků