Čtvrtý díl ze série Police Quest přináší spoustu nového. Novým hlavním hrdinou je detektiv z oddělení vražd John Carey a příběh se přenesl z fiktivního města Lytton do reálného Los Angeles. John je povolán na místo vraždy, kde se oběťmi stali Johnův přítel Bob Hickman a malý chlapec Bobby Washington. Poté následují další hrůzné vraždy a případ začíná být závažnější než se zprvu mohlo zdát. John se tedy vydává po stopě brutálního sériového vraha.
Daryl F. Gates' Police Quest je seriózní adventurou, jež využívá policejních postupů a metod při vyšetřování. Zejména grafickým zpracováním je hra diametrálně odlišná od svých předchůdců. Temné zákoutí Los Angeles jsou vytvořeny na základě reálných fotografií, na rozdíl od ručně kreslených lokací v předcházejících dílech. Stejně tak zobrazení obětí je velmi reálné až brutální. Interakce ve hře probíhá prostřednictvím myši.
@Pluto (15.02.2022 21:50): Tak i po přečtení recenze a připomenutí grafiky prostřednictvím obrázků jsem pořád na stejném - ta grafika se mi líbí (na svou dobu). A určitě je to posun k realističnosti oproti předchozím dílům a ve své době to opravdu bylo něco jiného a rozhodně ne špatného.
Pro: Atmosféra, grafika
Proti: občas zdlouhavost daná nedomyšleným designem