Blbej dotaz - vyšlo to u nás vůbec?

Jinak jsem se prokousával pdf manuálem na 180 stránkách a to je děsnej vopruz.

Ale ten manuál... slza dojetí, fakt. To už se dneska opravdu nedělá.
To je relatívne, v oboch prípadoch má tá postava celkom pekný vývoj. :)

Mimochodom, je to bug alebo to tak má byť, že aj keď robím podľa správneho cyklu tie obety bohom, tak pri ďalšej úspešnej obete sa mi tie predošlé bonusy vymažú?
@Sinister (05.08.2012 22:07): Taky neobětuju z osobních důvodů, které bych do fantasy her neměl přenášet :)
Jinak já jsem dobrák v každé hře, ale jo, četl jsem, že za záporáka je to lepší. Možná někdy příště...
@Walome (05.08.2012 21:57): Tu záležitost s obětováním jsem také raději vždy vynechal. Jednak z osobních důvodů a jednak proto, že se obávám rozbití rovnováhy hry.
Jinak, pokud to tak zatím rozehrané nemáš, rozjeď určitě záporáka, vykašli se na Virgila a nabírej do party postavy typu - člověk rasista, který je ošklivý jako ork (má stejný skin), ale nesnáší orky, nemrtvého warlorda a řadu dalších. Hra dostane o 1000% lepší grády.
@Hamster (05.08.2012 21:46): Nojo, jenže jak jsem se dočet, tak když obětuješ drahokamy bohům, tak ti to zlepšuje statistiky - což nedělám, protože odmítám boží pomoc :)

Ale jako jo, nebojím se toho, jen kdybych projel všechny ty nudný zdlouhavý dungeony, tak věřím, že bych byl daleko za čtyřicítkou... ale mně to neba :/ resp. chci Arcanum konečně dohrát, po deseti letech zkoušení... a teď jsem nejblíž co jsem kdy byl. Hlavně mě baví ta hlavní linka, svět Arcana je fakt nejlepší herní svět, jaký jsem kdy potkal.
teda to Arcanum je dost šílený. Musel jsem mrknout do návodu a díky tomu jsem zjistil, kolik věcí už jsem minul...
@7c (26.07.2012 21:58): To mi pripomína, ako sme vždy s kamarátmi rozoberali hry, jeden jediný mal dialup, rozprávali sa o nich a z toho čo sme doma mali, si ich požičiavali, ale vždy ma naštvalo, že aj keď boli častokrát nadšení pre hru, tak to končilo klasicky "ak k tomu nemáš češtinu, tak to nebudem hrať". Ja som sa práveže češtine vyhýbal, pokiaľ sa dalo, nie, že by som proti nej niečo mal, ale veľmi sa mi vždy páčila angličtina a bral som to aj ten spôsob ako sa ju učiť. Neviem si nejak predstaviť, čo iné by to spôsobilo, že som sa ju tak dobre naučil, naša angličtinárka nebola žiaden zázrak a väčšina spolužiakov nevedela tú angličtinu bohvieako ani pri tej maturite...
@Tulareanus (26.07.2012 20:48): Mezi slepými je jednooký zpravidla králem, jak se říká. Mrazíkovy češtiny naopak vypovídají o "výuce angličtiny hraním her mezi českou populací" něco poněkud jiného... Nicméně jestli jste svoji C2 získali hraním her, tak nejspíš gratuluji.
Tak z kultúry najviac človek pochytí práve ten prízvuk, význam fráz, ich používanie v praxi a celkovú konštrukciu (hlavne neformálnej) komunikácie, hoci máš aj špecifické kurzy alebo predmety na vš. Keď som mal na vš angličtinu v odbornej praxi, tak mi to prišlo ako joke, hlavne keď väčšina spolužiakov ani nevedela pomaly anglicky a prízvuk mali krásne transylvánsky. :)
@Walome (26.07.2012 08:30): Ale jo, znám lidi, co se takhle naučili anglicky - dost na to, aby jim to stačilo v českých podmínkách. Ale fakt je, že když se ohlídnu za gymplem, ta lepší část z nás buď hrála hry nebo se koukala na filmy :-) A i na VŠ v nejvyšší angličtinářské skupině se mi nejednou stalo, že jsem měl chuť opravovat lektorku :D
@Tulareanus (26.07.2012 01:20): Áno :)

Já hrál english Deus Ex, tam šly zpětně procházet dialogy, takže to bylo fajn. A kdysi jsem hrál na gameboyi jakousi mlátičku, to bylo taky dobré.

Ale ze školy anglicky snad nemůže umět nikdo - britská angličtina s českou výslovností a s doslovnými překlady frází apod., paráda :)
Tak mňa hry naučili anglicky, nie škola. Základ slovies boli adventúry od LucasArts s ich tabuľkou príkazov. V tej dobe žiaden internet, žiadne návody (maximálne gaštany z ohňa v Score a občas nejaký návod), pekne som hral aj Fallouty so slovníkom. :)

@Walome (25.07.2012 22:36): No ale to už je lenivosť. :)
@Tulareanus (25.07.2012 22:21): To určitě jo, to, co umím, umím z her a filmů, ale Arcanum je příliš velké sousto i v češtině.

Ale už jsem o tom přemýšlel, že moje an za poslední 4 roky stagnuje na mrtvým bodě a je třeba s tím něco dělat.
@Walome (25.07.2012 21:42): I za good guye jsem se potkal s některými ne úplně příjemnými problémy. Arcanum má alespoň tu výhodu, že se dá v poklidu hrát se slovníkem na stole, což vřele doporučuju.
@Walome (25.07.2012 21:33): Chtělo by to však upozornit, že obsahuje několik nepříjemných bugů, které znemožňují dosáhnout některých věcí ve hře, takže určitě nepoužívat, pokud člověk skutečně nemusí.

(Nejznatelnější asi je, že zlodějská postava by neměla být žena, jelikož ženy mají nepřístupnou velkou část na zloděje orientovaného contentu.)
Ano. Tuším, že jsem kvůli tomu dostal od několika postav dokonce vynadáno. :-D A jestli budeš hrát za technologa, tak tě tvůj parťák nebude moct léčit a všechny kouzla mu selžou.
Stane se někdy, že vám v blízkosti silnýho mága selže střelná zbraň?