3 Minutes to Midnight je komediální adventura, která se odehrává na konci 40. let dvacátého století. Malé městečko uprostřed Nového Mexika se stane svědkem obrovského výbuchu v poušti. Mladá hrdinka Betty Anderson trpí po explozi amnézii, ale brzo zjistí, že má co dočinění s daleko závažnějšími událostmi, které by mohly zapříčinit vyhynutí lidské rasy. Betty musí odvrátit apokalypsu, rozplést spiknutí a přijít na kloub záhadě, v níž má co do činění přespříliš ambiciózní starostka, tajná vojenská základna, mafie, paranormální jevy a jedno pomstychtivé prasátko.
Jedná se o ručně kreslenou a nadabovanou point-and-click adventuru vycházející z klasických titulů od LucasArts. Hratelnost se nese v duchu klasik žánru a nechybí průzkum obrazovek, rozhovory se svéráznými postavičkami, které často něco skrývají, inventář a různorodé hádanky, přičemž hráči hrají jak za protagonistku Betty, tak za starostku stojící na opačné straně barikády. Některé problémy mohou mít více různých řešení a hráči jsou vystaveni i rozhodnutím ovlivňujícím další vývoj zápletky. Hra stojí především na všudypřítomné nadsázce a humoru, který se nevyhýbá četným absurditám a prolamování čtvrté stěny.
@Pluto (09.02.2025 05:46): Tak čínštinu nejspíš vynechám. :c)) Polština už zní velmi dobře, tam jsem vcelku pevný v kramflecích a přítelkyně s ní rovněž nemá větší problémy. Tudíž ještě chvilku počkám, zatím rozhodně mám co hrát. :c) Každopádně Ti moc děkuji za ochotu a docela pozitivní zprávy! Dobrých adventur není nikdy dost a těch s česko-slovenskou lokalizací už teprve ne.