Nejslavnější agent v tajných službách Jejího Veličenstva s povolením zabíjet se dočkává zcela nové a originální herní adaptace, ve které se podíváme na jeho ne zcela skromné počátky u MI6. Titulní roli zde ztvárnil irský herec Patrick Gibson. Originální píseň pro hru složila slavná zpěvačka Lana Del Rey.
Po vykonání smělého hrdinského činu na Islandu je mladý kadet námořního letectva James Bond naverbován do britských tajných složek a stává se rekrutem ve znovu obnoveném programu 00. Jedním z jeho prvních úkolů bude zastavit zběhlého agenta s označením 009. Později se však odhalí hlubší konspirace, které se společně se svým týmem bude muset postavit.
Jedná se o příběhovou akční adventuru, ve které dostanete určitou volnost v tom, jak chcete jednotlivé mise provést. Vývojáři se inspirovali u své dvorní série Hitman a svůj úkol můžete splnit stealth přístupem, rozpoutáním pořádné akce, či kombinací obojího. Nebudou zde chybět ani automobilové honičky v Aston Martinu nebo akční spektakulární sekvence podobné těm ze série Uncharted.
V roli teprve 26 letého Bonda můžete využívat svého okolí, například odposlouchávat ostatní a získané informace využít ke svému prospěchu, abyste se dokázali vymluvit z jakékoliv situace, když vás třeba načapají stráže nebo pokud potřebujete skrze ně proklouznout do střežené oblasti. Když blafování selže, bude nezbytné občas použít násilí. Kromě střelných zbraní nebo vlastních pěstí poslouží i různé předměty ve vašem okolí jako zbraň. K úspěšnému postupu vpřed můžete využít i svých pro agenta typických gadgetů, které mají vzhled běžných předmětů, avšak se špionážní přidanou hodnotou. Například kontaktní čočky, které vám ukážou, s jakými objekty můžete interagovat. Potom hodinky, skrze které můžete hackovat přístroje nebo pálit laserem. Dále špuntová sluchátka, která poslouží jako zábleskový granát, nebo mobil střílející uspávací šipky a mnoho dalších vychytávek od Q.
Mezi jednotlivými misemi se budete vracet zpět na základnu MI6, kde se připravíte na další úkol nebo kde můžete trávit čas se svými kolegy, například s Moneypenny, a také pravidelně navštěvovat Q v jeho laboratoři. Pro zlepšení svých dovedností můžete využít oddělení TacSim, kde budete plnit různé výzvy, jejichž úspěšné dokončení vyžaduje splnění určitých podmínek. Dostanete za ně zkušenostní body, které potom můžete použít k vylepšení svých gadgetů nebo k odemčení nových zbraní. Vaše skóre z jednotlivých výzev bude porovnáváno s ostatními hráči online. Po vydání hry budou postupně přibývat nové výzvy.
@muffin (13.06.2026 18:35): hodně dlouho trvá než dojde na akci. Druhá polovina je asi nepřekvapivě akčnější.
Celkem validní je výtka Gmana, že gunplay je headshot hunt. Já jsem hrál teda story mode a osobně bych uvítal více honiček v autě. Musím to sepsat. Další díl by mohl být takový Arkham Knight, nebo zrušený Agent od Rockstaru. Dost by tomu slušelo několik menších openworldů. Ony ty lokace takové v podstatě jsou, ale další díl by mohl jít ještě dál.
TheHofi
Pro: Dobrý příběh, skvěly postavy a dabing, krasná grafika davové sceny, vyborná hudba i s titulní písní, zabavný plížení, přestřelky a dynamické rvačky, krásné lokace, humor, mnoho možností jak splnit jednotlivé úkoly, charismatický hrdina.
Proti: Propady FPS, na PS5 shimmering a ghosting, mohlo to byt o trochu delší, Boss fighty působí navíc.