The Outer Worlds 2

29.10.2025
0 hodnocení Platformy

Druhý díl navazující na The Outer Worlds je opětovně zasazen do univerza a zároveň alternativní reality, kde vládnou megakorporace. Hráč je EDA, tedy Earth Directorate Agent (organizace zodpovědné za vztahy s koloniemi Země), který má za úkol vyšetřit kolonii Arcadia a její konfliktní situaci. Hráč se tak ocitne ve světě, kde proti sobě bojují znepřátelené frakce a kterému hrozí zánik kvůli ničivým trhlinám, které se kolonií šíří. Každá z frakcí s nimi má však vlastní záměry.

Na hru nahlížíte, stejně jako v prvním díle, z pohledu první osoby. S novým protagonistou a novým solárním systémem přichází i noví družiníci a nové zbraně. Můžete si vyhrát se vzhledem postavy při jejím vytváření, kde si můžeme mimo jiné vybrat ze šesti příběhových pozadí, které ovlivňují dialogové možnosti a mohou spouštět unikátní události.

Systém samotný má být znatelně komplexnější než v prvním díle. Přibylo perků, traitů i dalších vlastností, záleží i na stylu hraní, jaké vlastnosti hráči hra nabídne. Systém voleb se má více odrážet na dění ve světě, přičemž tyto se leckdy projeví až po delším čase. Vylepšen byl také dojem ze samotných soubojů i z tichého "stealth" postupu, ve hře přibylo šplhání i slidování.

Poslední diskuzní příspěvek

@marwel (30.10.2025 08:18): Andromedu dělal z velké části jinej tým. A snažili se, mě se i celkem líbila, ale prostě jim to ujelo a šli trochu víc do quantity over quality.

Oblivion je doslova největší inspirace pro KCD (dle Vávry), ve smyslu "štve mě jak to dělaj, takže to udělám po svém a lépe". Obě jsou to first person středověký RPGčka se zaměřením na imerzi a (částečně) simulaci světa, liší se v settingu (historie/fantasy), a faktu že KCD je ve všem důležitém (mechaniky, quest design, scénář..) mnohem lepší.

Doposud ke hře nikdo nenapsal komentář.