The Invincible je na příběh zaměřená adventura z vlastního pohledu, v níž dojde na obtížné volby a z nich pramenící následky včetně různých konců.
Ve hře sledujete události ze stejnojmenné knihy polského spisovatele Stanislawa Lema, tedy v roli doktorky Yasny hledáte členy posádky vesmírné lodi, která přistála na planetě Regis III v souhvězdí Lyry. Planeta, která se zpočátku jevila jen jako nekonečná pustina, ukrývá děsivá tajemství, která vám půjdou po krku.
Ačkoli technologie v univerzu The Invincible pokročila do té míry, že umožňuje bezproblémový průzkum vesmíru, vybavení zůstává analogové. Vývojáři věnovali velkou pozornost designu všech přístrojů, jejich fungování a používání. Zapomenout můžeme na moderní interaktivní uživatelská rozhraní nebo virtuální plánky, těšit se naopak můžeme na velké sálové počítače, děrné štítky a osciloskopy.
Hru pohání Unreal Engine a její autoři ze studia Starward Industries dříve pracovali na AAA titulech v CD Projektu, Bloober Teamu nebo Techlandu.
Tak dohráno napočtvrté:). Dal jsem si tentokrát konec co měl Paul (už jsem přišel na to jak zachránit Lander). Takže už mám tři. Pár věci se zas odehrálo malinko jinak a to jsem tentokrát častěji schválně volil jinou možnost. Nebylo jich ale moc. Nicméně pořád baví. Více takových her, více.
Líbí se mi jak tam řada věci dává smysl a mě pak baví odkrývat další detaily kterých jsem si nevšimnul. Přidali i pár drobností v rámci posledního updatu. Neříkám, že má logiku vše. Důvod proč Yasna též nepřijde o paměť je takový oslí můstek např., ale dost věcí smysl dává ve srovnání s řadou jiných her které si s tím nelámou hlavu. Tady se o to imho minimálně snažili.
Pro: Kvalitní a pohlcující příběh. Kouzelné zpracování planety Regis III
Proti: Pro někoho může být slabinou absence výzvy. The Invincible je především příběhovým zážitkem.