Oficiální remake prvního dílu ze série Police Quest. Hlavním hrdinou je policejní vyšetřovatel Sonny Bonds, který ve fiktivním městě Lytton v Kalifornii, tentokrát v roce 1992, vyšetřuje drogové zločiny a postupně se dostává až k nebezpečnému drogovému dealerovi a vrahovi zvanému "Death Angel".
Remake přináší několik změn oproti původní verzi. Tou první je přenesení příběhu do roku 1992, oproti původnímu roku 1983. Další změny jsou technického rázu. Grafická stránka doznala zlepšení a již používá VGA rozlišení, stejně tak byla vylepšena hudba. Podobně jako u ostatních remaků od Sierry z počátku 90. let (Leisure Suit Larry 1: In the Land of the Lounge Lizards, Space Quest I: Roger Wilco in the Sarien Encounter a další) je kompletně změněn interface, kdy odpadl příkazový řádek a veškerá interakce probíhá prostřednictvím myši.
@jvempire (13.04.2021 11:05): No tak mít čas, tak taky vůbec neřeším verze a hraji všechny :-) Já si už vlastně ani nepamatuji, jestli jsem Kings Quest dohrál jen v tom EGA remaku nebo jsem hrál i tu pravěkou verzi. Z těch pravěkých verzí si pamatuji, že jsem dojel určitě King´s Quest 2 a Space Quest 2. V podstatě jsem si u toho říkal, že jsem za tou pomyslnou hranicí, kterou jsem graficky ochoten snést. Ale to bylo ještě v době, kdy jsem si ohledně stáří her kladl přísnější limity. Ty už vlastně dávno padly a jsem ochoten sáhnout i do pravěku k pár barevným hrám :-)
Pro: grafika, policejní prostředí, přechod 80. a 90. let
Proti: příběh, řízení, zastaralost ovládání