Herní výzva 2026 1.kategorie Jízdenku prosím HC varianta
Komentář k této hře se mě píše velmi těžce a kdybych tím nezaplácnul kategorii v HC výzvě, tak bych ho ani nepsal.
Karetní hry mám docela rád, hodně mě bavil Slay the Spire nebo Tainted Grail: Conquest . Nebyl jsem v nich nějak přehnaně úspěšný, určitě jsem nedohrál Slay the Spire na nějaké vysoké Ascention levely, ale hra mě strašně bavila, celkem jsem chápal co se děje a jak karty kombinovat.
U Monster Train jsem tvrdě narazil, dohrál jsem nějakou základní obtížnost,, kterou by asi zvládlo i pětiletý děcko, ale další obtížnosti, zde nazvané Covenanty jsem prostě nezvládl. Dal jsem hře zhruba 40 runů během 15 hodin, jednou jsem se dostal do 8 levelu z 10, ale jinak ani to ne.
Nějak mi to vůbec nesedlo, nechápal jsem jak spolu karty kooperují, přišlo mi, že bufů a debufů, které na karty skákali během soubojů je strašně moc zaráz. Nedokázal jsem ani spočítat kolik dám damage nepříteli.
Ta hra je určitě skvělá, dobře promyšlená, ale já jsem se s ní minul jak asi s žádnou jinou hrou. Když pak jediný zdejší komentář zmiňuje, že do Coventantu 16 (z celkových 25) je to procházka s prstem v nose, tak si jenom připadám jako idiot. Hru nechci hodnotit procentama, protože se mi líbilo, jak vypadá, nic mi na ní nevadilo, ale nebudu dávat nějaké nízké hodnocení jenom pro to, že nejsem schopen ji hrát. Kategorie herní výzvy splněna, možná zkusím časem druhý díl, jestli to nebude lepší, ale tady už prostě nemám sílu pokračovat po neustálém narážení do zdi a nulového progresu.
ActualPigeon5
Strady
Pro: Různé frakce, Šampioni, Mnoho karet, Zajimavé spojení laretní hry s tower denefed.
Proti: Opakující se, Vyšší obtížnost vyžaduje prověřené karty.