Jako zmlácený a ponížený loser se vydáváte na cestu pomsty proti gangsterům v čele s jejich velkým bossem.
Kingpin: Life of Crime je hra, která způsobila vrásky na čele nejednomu kritikovi počítačových her, kvůli prezentovanému násilí. V jádru čistokrevná a brutální FPS své doby, poháněná upraveným Quake II enginem. Z obsažených osmi zbraní využijete páčidlo, pistoli, brokovnici, Thomson, samopal, raketomet, granátomet nebo plamenomet. Podíváte se do zašpiněných ulic, kanálů, přístavů, továren, železničních překladišť, barů, ocelárenských měst a sídel mafiánů.
Na výběr je pětice obtížností, Novice, Easy, Medium, Hard a Real. Liší se zejména výdrží hráče a odolností nepřátel, kteří tak mohou vydržet i několik zásahů do hlavy. Jednotlivými úrovněmi je možné procházet tam a zpět. Ty jsou rozprostřené do šesti kapitol, v nichž si za nalezené peníze, od mrtvých gangsterů, můžete v obchodech kupovat zbraně a náboje, včetně různých vylepšení, ochranných vest a podobně. Na své pouti potkáte mnohá NPC, ta si lze najmout k usnadnění absolvovaných potyček a využít je i k získání a splnění pár úkolů. Občas nechybí ani prvky stealth.
Oblibu této střílečky podporuje existence Mod komunity se spoustou zajímavých add-onů na úrovni profesionálních datadisků. Krom toho si do hry můžete dát detailnější textury, docílit neoficiálními patchi widescreen podpory, snáze ji nainstalovat a spustit, díky digitální distribuci, na platformách Steam a GOG.
@Widl (15.12.2023 07:51): Je to úplně neuvěřitelný, že to v tomhle stavu vůbec vydali. I když, dneska už je možný úplně všechno.
Reloaded vynechávám. Škoda, těšil jsem se hodně.
Reloaded vynechávám. Škoda, těšil jsem se hodně.
Pro: temná atmosféra, UI nepřátel i spolubojovníků, grafika, ozvučení, stylizace, začátek
Proti: nevyvážené zbraně, postupem hry stále přímočařejší a jedodušší, nic moc příběh