Hexplore je akční RPG z roku 1998. S hlavní postavou hraničáře MacBridea se vydáte za tajemstvím prastaré kouzelné knihy Hexplore. Brzy se k vám přidají další tři hrdinové, kouzelník, lučišník a válečník. Povolání postav má zde svoje využití, protože přes některé překážky se dostanete pouze s určitým dobrodruhem.
Hexplore je 3D isometrická hra s možností plynule otáčet úhel pohledu. Ovládá se velice podobně jako Diablo a čeká vás i obdobné množství bojů. Je tu i možnost projet si celý příběh v multiplayeru.
Taky mi to nepřijde moc podobné Diablu. Každopádně se mi ale moc nelíbí ten soubojový systém. Je to vždy takový hrozný chaos, když se nepřátel objeví víc. Jedinou možnou strategií, když jde do tuhého, je utéct:)
@Malignus (04.06.2026 12:58): to jsem nehrála :) já ale měla jako malá problém dohrát téměř cokoliv. Vždy jsem se někde zasekla ať už v adventuře nebo RPG a návod nikde po ruce :/
Isair
Tyrael
Psyx
Pro: ehm, pěkné intro?:)
Proti: Zdlouhavé, Špatný soubojový systém, Vývoj postav, Grafika