Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Harry Potter and the Philosopher's Stone

Harry Potter and the Sorcerer's Stone

16.11.2001
71
9 hodnocení Platformy
Žánr

Forma
placená hra
Rozsah
samostatná hra
Multiplayer
ne

Verze první kapitoly příběhu o brýlatém čaroději přizpůsobená platformě PlayStation. Jedná se o akční adventuru hráčem vnímanou z pohledu třetí osoby. Herní náplní se nejvíce podobá verzi pro počítač, s níž sdílí většinu zvukových efektů, dabingu, soundtracku i kreslených cutscén. Liší se však designem úrovní, které jsou zde daleko propracovanější, otevřenějším světem, který hráči nabízí mnohem větší svobodu při prozkoumávání Bradavic, a hlavně detailnější grafikou uzpůsobenou možnostem konzole.

Průzkum Bradavic se dělí do sedmi částí, z nichž čtyři můžete libovolně navštěvovat a tři jsou příběhové. Se světem můžete interagovat za pomocí pěti kouzel. Vaší prací se obvykle stává sbírání fazolek, za jejichž posbírání dostáváte odměny. Některé z lokací obsahují úkolové části, při nichž kamera nahlíží na postavy pohledem svrchu.


Poslední diskuzní příspěvek

Za pomoci četných save-states, hraní si s rychlostí emulace a při posledním boss-fightu i s cheatem na zdraví dohráno. Typickej 5th gen. Octnete se v místnosti, hra vám neřekne, co chce a když se okamžitě nezorientujete, jste do 5 vteřin mrtví. A takhle je x místností za sebou. Samozřejmě když to poděláte v té poslední, jdete zpátky do té první. Takže ve výsledku naprosto frustrující záležitost.
Orientace po bradavicích taky poněkud složitější tím, že každý průchod dveřmi znamená setmění obrazovky (nebo rovnou loading, který na původním HW zcela určitě nebyl zrovna rychlý) a otočení kamery, takže člověk ztratí orientaci. Většina obtížnosti je dána neresponzivním ovládáním (i jít rovně někdy není tak snadné), čímž se ze všech hopsacích sekvencí stává otrava.
Nejhorší mise: banka (hráno se zpomalením asi na 30 %), honění podělanýho páva (hráno snad s 20 %), všechno kouzlení pomocí neresponzivních quick-time eventů
Nejlepší mise: kouzelnické šachy
Celkově bohužel zklamání. Plus asi jen chvílema za působivý vizuál (animace před famfrpálem :-O)
Na původním HW a poctivě to musel být čirý masochismus.

Nejlépe hodnocené komentáře

Doposud ke hře nikdo nenapsal komentář.