Verze první kapitoly příběhu o brýlatém čaroději přizpůsobená platformě PlayStation. Jedná se o akční adventuru hráčem vnímanou z pohledu třetí osoby. Herní náplní se nejvíce podobá verzi pro počítač, s níž sdílí většinu zvukových efektů, dabingu, soundtracku i kreslených cutscén. Liší se však designem úrovní, které jsou zde daleko propracovanější, otevřenějším světem, který hráči nabízí mnohem větší svobodu při prozkoumávání Bradavic, a hlavně detailnější grafikou uzpůsobenou možnostem konzole.
Průzkum Bradavic se dělí do sedmi částí, z nichž čtyři můžete libovolně navštěvovat a tři jsou příběhové. Se světem můžete interagovat za pomocí pěti kouzel. Vaší prací se obvykle stává sbírání fazolek, za jejichž posbírání dostáváte odměny. Některé z lokací obsahují úkolové části, při nichž kamera nahlíží na postavy pohledem svrchu.
@Sasakr (03.12.2023 12:25): Poctivě jsem to dohrál už ani nevím kolikrát :D
Páv je nejhorší z celé hry. Pamatuju si, jak jsem byl jako malej zaseklej u Gringottů. A když už jsem tu dementní banku konečně udělal, tak jsem byl seklej na tom prokletým ptákovi. To, že jsem uměl prd anglicky a nevěděl co znamená save a celkově jak se hra uloží/načte byl jen bonus. Takže, dlouhou dobu jsem to vždycky jel od začátku dokud jsem nepřišel na to jak to uložit.
Ale stejně tahle hra a pokračování neironicky patří k mým nejoblíbenějším hrám. Škoda, že neudělali i ps1 verzi trojky.