Dragon Quest III HD-2D Remake

HD-2D版 ドラゴンクエストIII そして伝説へ…

Artdink Corporation •  Chunsoft (původní verze)
14.11.2024

Klasické RPG Dragon Quest III se dočkalo svého moderního remaku, který je prezentován v HD-2D pixelartové stylizaci. Tento titul doprovází další remake (vydaný později), konkrétně Dragon Quest I & II HD-2D Remake, ale z důvodu příběhového chronologického pořadí byl nejdříve vydán tento třetí díl.

Ve fantasy středověkém světě, pro který byl částečně náš skutečný svět předobrazem, žil velký hrdina Ortega, který jednou dal sbohem své ženě a svému potomkovi a vydal se na misi s cílem porazit zlověstného démona Baramose. Svou misi bohužel nedokázal splnit a Baramos tak nadále zůstává nebezpečím pro svět. Jakmile Ortegův potomek (protagonista hry) dovrší svých 16. narozenin, je povolán samotným králem Aliahanem, který mu svěří důležitý úkol. Navázat tam, kde jeho otec skončil a zbavit se Baramose jednou provždy. Takhle zní základní premisa příběhu.

Hratelnost si zachovává ducha originálu, ale přibylo i pár novinek nebo změn. Sestavíte si svojí partu, kde jste spolu se třemi společníky, kterým můžete vybrat povolání, celkový vzhled nebo hlas. Společně budete putovat po rozsáhlém otevřeném světě. Navštívíte různá města, hradby, jeskyně nebo dungeony. Samozřejmostí je i tahový soubojový systém, ve kterém se postavíte proti plejádě různorodých monster.

Mezi novinky, se kterými přichází remake, patří například podpora dabingu, výběr obtížnosti, registr dialogů, zcela nové povolání s názvem "the monster wrangler", nová kouzla a dovednosti, Battle Tactics neboli nastavení automatického chování pro společníky při tahovém souboji nebo předělané Monster Arény, do kterých se nově můžete registrovat s vlastními příšerami, které jste během své pouti zachránili a rekrutovali. Samotný příběh se taky dočkal rozšíření a úprav. Kromě nových postav přibyli i zcela nové epizody jménem "Ortega's Adventure", ve kterých dostane prostor již zmíněný hrdina Ortega a hra tak nabídne bližší pohled na tohoto muže a jeho pouť.

Poslední diskuzní příspěvek

@raisen (07.02.2025 13:18): Tak asi po svých zbastlených portech z mobilu na PC moc nečekali :)

Na tenhle remake jsem registroval jen chválu a z toho co jsem viděl, se mi taky moc líbil (škoda, že bych potřeboval dva životy na všechny resty).

Doposud ke hře nikdo nenapsal komentář.