CLeM

06.02.2024
17.07.2024
0 hodnocení Platformy

CLeM je ručně kreslená adventura odehrávající se na ploše jednoho domu. Hrajete za hadrovou panenku, která se probouzí uvnitř vinného sklípku a v hlavě slyší hlas malé holčičky, která panence krypticky šeptá: "Přines mi krásu". Nedaleko místa probuzení se na zemi nachází zvláštní kniha, jakýsi zápisník plný symbolů a náčrtků hmyzu spárovaných s určitými slovy. Kniha bude vaší postavičce sloužit jako průvodce tajemným, přitom povědomým domem, uvnitř kterého sháníte to, co si žádá hlas neznámé dívky.

Dle slov svých tvůrců se jedná o puzzlevanii, kdy hráči se mohou pohybovat volně po domě, některé dveře či objekty zůstavají uzamčené a zpřístupní se až nalezením magického předmětu nebo vyřešení určitého problému. Po herní stránce se však jedná o klasickou adventuru, kde sbíráte a kombinujete předměty, prozkoumáváte místnosti a řešíte různorodé logické rébusy. Hra je rozdělená do kapitol, přičemž v každé kapitole je něco jinak a musíte najít něco, co je schované za slovním heslem. Při luštění hádanek a exploraci sídla také nacházíte různé zápisky a indicie, z nichž se dozvídáte více o tajemné dívce nadané čarodějnou mocí, rodičích i událostech, jež se v domě kdysi odehrály.

Diskuze ke hře

Doposud o hře nikdo nediskutoval.

Doposud ke hře nikdo nenapsal komentář.