Hlavními postavami této adventury jsou dvě charakterově rozdílné myši a kocour Leopold, který se rozhodl, že víkend stráví na své chatě. Obě myši s ním však mají nevyřízené staré účty a pokusí se na něj sestrojit past. Leopold však naše hrdiny načapá a jejich připravený stavební plán roztrhá na několik částí, které je potřeba zase najít a slepit, což je práce už pro vás.
Obě myšky mají rozdílné vlastnosti a lze se mezi nimi jednoduše přepínat. Všechny úkony jsou logického rázu, takže kámen asi nebude zvedat slabší z dvojice myší, ale použijete silnější. Dalším aspektem je volnost plnění úkolů, což znamená, že není nikde napsáno, že nejprve musíte najít část mapy na zahradě a potom v kůlně.
Co se týče samotné hry, na drtivou většinu věcí, které najdete na obrazovce, lze poklikat s následným spuštěním nějaké scénky. Zpestřením je i Leogoči, které lze najít v jedné z lokaci. Jde o známou inovaci elektronické hračky Tamagoči do podoby malého koťátka, ze kterého, pokud se o něj budete správně starat, vyroste sám Leopold.
Hru u nás v roce 1999 vydala společnost Conshondis v české lokalizaci.
@90210 (19.03.2013 09:57): serial se jmenuje Dobrodruzstvi kocoura Leopolda, kazdy z dilu ma jiny nazev (Automobil kocoura Leopolda, Poklad kocoura Leopolda atd.) a podle nich se jmenuji i ty komiksy. Ale jestli byla i Chata, to netusim... kdesi jsem videl prehled.
http://chrz.wz.cz/?stranka=362 - od 159 je par dilu a pak kolem 170. Ale jsou to jen obalky, ne samotne pribehy.