Carmageddon: Rogue Shift

06.02.2026

Píše se rok 2050 a svět se změnil v postapokalyptickou pustinu. Každou noc se obyvatelé měst zamykají vysoko ve svých mrakodrapech, protože ulice zaplaví hordy zmutovaných zombií. Jediná šance, jak ze zdevastované Země uniknout a nalodit se na vesmírnou loď, představuje Carmageddon - brutální závody v ulicích...

Carmageddon: Rogue Shift je akční závodní hra navazující na stejnojmennou sérii. V závodech nejde ani tak o to, kdo bude první, ale o to, kdo závod vůbec přežije. Všechna auta jsou totiž ozbrojená a obrněná a snaží se vzájemně zlikvidovat. Hratelnost tak staví na volném pohybu po mapě, střetů s ostatními vozidly a využívání zbraní a power-upů. Hráč může mít v repertoáru až 15 různých vozidel s odlišnými vlastnostmi, které lze ještě dále upravovat a vylepšovat. Nově je k dispozici přes 80 perků, které lze různě kombinovat a vytvořit tak účinnější synergie.

Prostředí je interaktivní a zdemolovatelné. Hra nabízí více herních režimů, včetně samostatných misí a soutěžních variant.

Poslední diskuzní příspěvek

@Pluto (21.01.2026 21:39): Ja si to pamatuji jako automobilovy deathmatch na velkych mapach. Jednicku jsem dohral nekolikrat a jsem si stopro jistej, ze jsem zadny zavod nikdy nedojel do cile, vzdy vsechny zlikvidoval. :) Coz me privadi k myslence, jak to vlastne v te jednicce je s AI. Jestli ta hra vubec jako zavodni hra funguje, ze se treba AI prizpusobi. Zavodis, zavodim taky. Demolujes, demoluju taky. Protoze ja hru hral vzdy demolicne, nikdy nedojel zavod normalne, ale take jsem nikdy neprohral zavod tak, ze by AI dojela do cile. :)

Prejizdeni lidi byla vzdy pomerne mala vec, jen jste tim sbirali cas na likvidovani zavodniku. Proto mi ty novy dily nesedi - moc zavdeni, malo demolovani. A zaroven pokud do hry pridate zbrane, tak uz to neni Carmageddon ale spis dalsi Gas Guzzlers, coz je hra, kterou jsem zkousel asi pul hodiny a vubec me to nebavilo.

Doposud ke hře nikdo nenapsal komentář.