Bluey: The Videogame je adventura založená na populárním australském animovaném seriálu pro děti Bluey. Bandit Heeler s manželkou Chilli a jejich dcerami Bluey a Bingo si užívají prázdniny, jejichž vrcholem je snaha o nalezení pokladu. Spouštěčem pátrání je nález části mapy, kterou měl táta schovanou od dětství. Mapa je rozdělená na tři části, další dvě je nutné získat od strýčků Radleyho a Stripa. Copak zakopaný poklad asi obsahuje?
Hra se odehrává v lokacích známých ze seriálu, náplní jsou mimo hlavní příběhové linie i čtyři minihry a sbírání sběratelských předmětů a tím zaplnění knížky s nálepkami. Sbíráním lze získávat hvězdičky, které odemykají různé pokrývky hlavy, kterými si lze postavy vybavit. Hru si lze zahrát v kooperaci, maximem jsou čtyři hráči hrající za členy rodiny.
Minihry si hráč odemkne průchodem hrou a poté je lze opakovat. Jsou jimi Keepy Uppy, kde musí hráč hlavičkováním balónek udržet co nejdéle ve vzduchu, Ground is Lava (Země je láva), zde se hráč nesmí dotknout země a musí se tak k cíli dostat skákáním po kamenech či lavičkách, Magic Xylophone, což je hra na honěnou s xylofonem, který soupeře zmrazí a Chattermax Chase, kde musíme co nejrychleji chytit 11 ptáků.
Bluey: The Videogame je jednoduchá adventurka pro děti, tak proč si ji nezahrát, když se tak pěkně hodí do výzvy. O seriálu jsem věděl tak nějak pasivně, žádný díl jsem neviděl, ale psí rodinka vypadá celkem pohodově a i kresba je velmi příjemná.
Hra jako taková je samozřejmě velice jednoduchá, pokud hráč vynechá hromady sbírání plyšáků a hraček, dá se dohrát velice rychle, maximálně do dvou hodin. Jde o nenáročné hraní, ideální pro děti do nějakých osmi let. Ve hře navštívíme postupně pět lokací známých ze seriálu, v každé se odehrává část hlavního příběhu a postupně se odemknou i čtyři minihry, které lze hrát i v coopu - stejně jako celou hru.
Hra se dá rozhodně doporučit pro každého s malými dětmi, jen je otázka, jak moc se budou bavit rodiče. Veškeré aktivity jsou jednoduché, i když vzhledem ke 3D prostředí je platforming trošku neohrabaný, takže třeba skákání po kamenech přes potok pár pádů zapříčiní, pokud si hráč nedá pozor. Na druhou stranu se nic neděje, v této hře postih nehrozí. Hra toho také moc nenabízí, pouze úsměvný krátký příběh, pár průměrných miniher a jinak jen sbírání či nošení předmětů na určené místo.
Mínusem pro našince je také určitě to, že hra nemá českou lokalizaci, což může pro někoho být problém. Hru bych tak označil spíše za průměr a lehké zklamání.
Zoltan