Blues and Bullets: Episode 2 - Shaking the Hive

08.04.2016
20.04.2016
kompatibilní
7 hodnocení Platformy

Eliot Ness je bývalým policistou a velitelem legendární jednotky Untouchables a dnes už si užívá pouze práce ve svém bistru Blues and Bullets na okraji Santa Esperanza. Město je ale stále plné zkorumpovaných mafiánů a ulice hlídají desítky policistů. Policie se však příliš nezajímá o to, když začnou mizet malé děti. Eliot tak bere spravedlnost do svých rukou, když přichází na stopu sekty, která má únosy na svědomí.

Děj noirové epizodické adventury, jak nastolil první díl, se točí kolem alternativního příběhu dvou proslulých osobností - detektiva Eliota Nesse a krále podsvětí Al Caponeho. Druhá epizoda Blues and Bullets nás zavede tam, kde končí první, na stopu velkého zločinu. Odvěký bojovník s podsvětím Eliot Ness se na základě určitých zjištění spojí se samotným Al Caponem, aby společně našli bossovu unesenou vnučku Sofii. Vyšetřování, oba muže z opačných pólů společnosti, přivede na stopu obchodu s lidmi a i tentokrát se dozvíme něco z jejich minulosti.

Poslední diskuzní příspěvek

Škoda, že tam bylo hodně střílení ho první díl byl lepší :) dvojka temnější mi přišla.

• PC 75
Tak druhá epizoda se pěkně rozjela. Příběh si drží svoji noir atmosféru a pátrání po zmizelé vnučce Al Capona se zamotává. Navíc se hra nebojí drsných zločinů a ukazuje lidské oběti a násilí a zkaženost z města Santa Esperanza.

Dovíme se i něco z příběhové minulosti hlavního hrdiny Eliota a jeho těžká rozhodnutí co ho pronásledují. Jsou zde i možnosti některé postavy zabít či je ušetřit, ale většinou jsou to stejně grázlové.

Vyšetřování a hledání důkazů a skládání střípků mozaiky toho co za zločin stalo a jaké události k tomu vedli je fajn zpestření a zajímavý prvek. Co už tolik zábavné není jsou přestřelky. Přijdou mi přehnané kvůli velkému množství nabíhajících nepřátel a nezáživné. Naštěstí jich není tolik a nejsou moc dlouhé.

Shaking the Hive mi přijde i o něco lepší než první epizoda, a jsem zvědav na další. Jen doufám, že autorům nebude trvat zase skoro 8 měsíců jak tomu bylo zde.