Když se nabídla možnost celou sérii společně s dalšími hry koupit za nesmyslně nízkou cenu, neváhal jsem. A i když je hra už staršího data, bez zbytečných prodlev jsem se rovnou pustil do prvního dílu.
Grafika u mě nikdy nebyla na prvním místě, a i když byste museli být slepí, abyste nepoznali, že se nejedná o hru z tohoto roku, považuji vizuál za velmi poutavý. Jednotlivé lokace, po kterých se budete v kůži netopýřího filantropa pohybovat, mají svou temnou atmosféru, kterou nic nenarušuje. Postavy jsou vyobrazeny dle předlohy a dialogy zhruba odpovídají originálu.
Základem hratelnosti jsou souboje a různé Batmaní vymoženosti. Doporučeným postupem je tichý přepad, ne vždy je to však možno či dovoleno. Samotný soubojový systém je pak... Již trochu zastaralý. Kamera není vždy přesná, ne vždy víte, co se stane, i přesto souboje fungují a určitě nejsou rušivým elementem. Přepínání do detektivního módu pomůže při řešení případu, a také při hledání Riddlerových hádanek, pro jejichž 100% sběr potřebujete všechny Batmanovy dovednosti, a notnou dávku trpělivosti.
V průběhu hry se potkáte s velkým množstvím postav z komiksů, i když s většinou jen ve formě charakterové karty. Jako hlavní záporácké duo slouží známý tandem Joker - Harley Quinn, kteří mají po ruce slušnou dávku jiných, také známých postav.
Až doručíte zločince zpět do jejich cel, můžete se ponořit do různých výzev, dosbírat hádanky, nebo rozehrát celou hru znova. Po vyzkoušení pár výzev jsem se osobně vzdal možnosti získat veškeré achievementy, ale pro vás, kteří máte spoustu času a trpělivosti: Hej, běžte do toho, trofeje na vás čekají v temném Arkhamu!

berry1009
		 Jakub of Astora
		Jakub of Astora
	 PΛRΔDΘX
		PΛRΔDΘX

Pro: Batmanovská atmosféra, pěkný vizuál, známé postavy
Proti: Postarší bojový systém, přepálené výzvy