Achilles: Survivor je dalším přírůstkem rodiny survivor titulů inspirovanými Vampire Survivors. Tvůrci se nechali inspirovat řeckými bájemi a trojskou válkou a hru zasadili do bitevních polí u města Trója nebo do samotného Tartaru. Achilles a jiní slavní hrdinové, mezi nimiž nechybí například lučištník Paris, kouzelnice Pythia nebo kyklop Brontes, čelí armádám příšer a musí přežít vlny stále četnějších protivníků až do doby, než se v aréně ukáže hlavní boss.
Za poražené nepřátelé hrdinové získávají zkušenosti a při přechodu na další úroveň si vybírají ze tří nových upgradů. Kromě vlastních ničivých schopností mohou bojovníci také přivolávat pomocníky a za omezené zdroje stavět budovy v podobě různých obranných věží, kováren, léčivých oltářů a dalších stavení, které poskytnout bonusy nebo pomohou se ve velkém zbavovat nepřátel. Hráčovy postavy také dostávají permanentní upgrady, které se přenášejí mezi runy.
New here, žiadny rogue-like auto shooter som nikdy nehral a well, asi mám nový obľúbený žáner. Achilles je v podstate veľmi primitívna, ale neskutočne zábavná oddychovka s dobre premysleným levelovaním charakterov a celkom košatým systémov upgradov, ktorý človeka doslova núti grindiť a grindiť, lebo je zvedavý akým spôsobom ešte môže enemák zhynúť. Áno player je tu naozaj poloboh, ktorý vie za 20 minútove kolo pokosiť nepriateľov v radoch tisícov. A tu sa dostávam k asi jedinej výtke a to, že hra je aj na hard (a to ja nie som hardcore player) málo challenging. HP restore abilita je OP a pokiaľ pri vás nebuchne skupinka kamikadze pavúkov, tak ste defacto nesmrtelní. Tým pádom aj trochu zaniká design a význam protivníkov a je vám úplne jedno, kto proti vám stojí, lebo aj tak do pár sekúnd skape. Beriem to tak, že toto je priestor ako hru do prípadného (fingers crossed) pokračovania vylepšiť. Vôbec mi nevadí absencia príbehu, ani to že sa to dá hrať jednou rukou. Absolútne som nečakal, že za hru v cene jedného piva na Gamescone (kde som Achilla náhodou objavil) dostanem aktuálne 50 hodín zábavy. And counting.
Le_Chuck
Pro: čistá zábava, jednoduchosť, veľa charakterov, systém upgadov, pekná grafika, spelly, hratelnosť
Proti: jednoduchosť