Střela naslepo, které jsem okamžitě propadl a pak jen přemýšlel, jak a komu ji doporučit. Po pár hodinách mi bylo jasné, že si to zamíří moje nejoblíbenější hry všech dob, ale jak ji přiblížit?
Teen romance, která dovoluje mojí hlavě shipovat takřka všechny se všemi? Hromada charakterů, mezi kterými přepínám už ve chvíli, kdy si ani trochu nejsem jistý, kdo je kdo? Rozpohybovaná manga? Jídelní simulátor závislosti na yakisoba pan? Učebnice sci-fi žánru, kde kromě očekávaných kaiju čeká Terminátor, E.T., Návrat do budoucnosti nebo Válka světů? Třetina herního času strávená ve strategii bojem se stovkami nepřátel najednou?
To všechno je jedna hra a já jsem žádnou podobnou nikdy nehrál. Některé linky jsou od samého začátku tak působivé, že mi jejich protagonisté učarovali dost možná napořád (spanilá Megumi Yakushiji nebo drsňačka Yuki Takamiya), někteří mě tolik neoslovili (Ryoko Shinonome a její omdlévání), ale úlohu v ději mají neméně zásadní.
Abych přece jen zkusil doporučit: Aegis Rim je pro ty, kteří mají rádi futuristickou sci-fi; franšízy, které jsem zmínil výše; mangu a anime a dokážou si představit Neon Genesis Evangelion bez vlivu autora, který upadl do existenciální deprese. A nebo i pro ty, kteří si rádi povídají s televizí, s kočkou, s robotem nebo sami se sebou :).
novoten
Tainaru
raisen
Fritol
Pro: Charaktery, pointování a proplétání paralelních linek, nečekaný humor
Proti: Spletitost děje, která nutí k procházení historie postav a soukromému "previously on". Mě taková nutnost nadchla, někoho může ubíjet.