Wreckfest 2 je pokračování série bláznivých závodů od tvůrců slavné závodní série FlatOut. Stejně jako v prvním díle bude alfou a omegou dvojky ničení protivníků a snaha o dojetí do cíle na prvním místě. Vývojáři se zaměřili na ještě na větší detaily při nárazech nebo složitější simulaci poškození součástí aut a destrukce tudíž vypadají věrohodněji. Opět se lze prohánět vysokou rychlostí po závodních okruzích, po bláznivých tratích plných překážek, skoků, křižovatek, protijedoucího provozu nebo ve starém známém demoličním derby.
Hra vychází v předběžném přístupu se základními herními režimy Racing, Derby a režimem pro více hráčů. Racing jsou závody na okruzích či například v pískovně s cílem primárně dojet první a své protivníky co nejvíce poškodit, ideálně je rovnou ze závodu vyřadit. Derby je režimem plným destrukce v uzavřené aréně, kdy jde i více než dvacet aut všichni proti všem s cílem zůstat jako poslední řidič schopný jízdy. Můžeme se těšit i na režim kariéry, kdy vám rukami projdou sporťáky, jeepy, pick-up trucky nebo dokonce školní autobusy, na různé typy herních výzev, scénářů a turnajů. Řídit půjde i vozy, které se nikdy neměly dostat na závodní dráhu. Autoři slibují i podporu módů skrz Steam Workshop a je plánováno vydání i na PlayStation 5 a Xbox Series X/S.
Koukal jsem na nějaká videa a jo, grafika je o chlup lepší, než v jedničce, ale upřímně tomu neodpovídá ta náročnost na HW. Jinak jsem tajně doufal, že líp propracují ten destrukční model, ale za mě je to čím dál horší.
To, že auta jdou sešrotovat do úplně nenormálních patvarů neberu jako progress, ale naopak. Stačil jeden 40min stream, abych věděl, že se mi toto nebude líbit vůbec. Motor rozpláclej doslova do 2D textury, klipující řidič atd. A stále nejsou stopy po nárazech. Jedna věc je ten plech zkroutit, ale druhá věc je tomu přizpůsobit i lak na karoserii. Jak jsem psal v komentu pro jedničku, toto uměl už FO1 a vypadalo to mnohem líp. Jako až to vyjde na PS5, tak si to samozřejmě koupím a zahraju, protože ten zábavnej duch závodění tam pořád je a za mě je to mnohem přitažlivější než Forza nebo Gran Turismo, ale zatím to působí jenom jako jednička s trochu lepší grafikou.
Pro: pohled z vnitřku vozu skrz volant s palubní deskou, režimy Racing, Derby, závody skrz křižovatky, soutěže ve vývoji, hra více hráčů
Proti: velmi málo obsahu - jen čtyři tratě, čtyři auta a žádná hudba v hlavním menu