Je tomu téměř jedenáct let, kdy si hráči mohli poprvé vyzkoušet první Wreckfest. Hra navázala na první dva Flatouty a nabídla stejné závodní řádění, poté, co značku "převzala" (čti zprasila) konkurenční studia. Opět jste se proháněli po závodních okruzích, ve městě, po šílených tratích plných překážek, skoků, křižovatek, protijedoucího provozu, demoličního derby a ikonických výzev v podobě například míření na terč nebo shazování kuželek. No a po oněch jedenácti letech zde máme pokračování.
V rámci předběžného přístupu jsou otevřené módy Racing a Derby. Můžete si vyzkoušet závody na okruhu, v pískovně (i s křižovatkami) a demoliční derby. Zatím je na výběr jedna trať v každé kategorii s možností jet vpřed, pozpátku a asi čtyři typy vozidel. Ikonické výzvy jsou zatím ve fázi raného vývoje a připomínají je různé typy skoků, loopingy, basketbalové koše nebo například destrukční prvky, které udeří do vašeho auta a udělají z něj ve vteřině vrak. Grafika je samozřejmě lepší a interface stále stejně přehledný.
Vyzkoušel jsem všechny módy, dostupné tratě a auta. V pískovně jsem měl zpočátku problémy s neznalostí tratě, ale po několika neúspěšných pokusech dojel alespoň v první desítce. Na okruhu stačilo udělat jednu chybu a hned jste se propadli na chvost pelotonu. Vavříny jsem sklidil až na trati s křižovatkami po vytvoření dostatečného náskoku. Auta jsem vyzkoušel všechna a nejvíce mně seděl americký sporťák vzhledem připomínající tuším devadesátkové Camaro. Auta hodně smykují a často končíte v hodinách. Destrukce je na první pohled povedená, vypadá propracovanější. Nevyzkoušel jsem všechny její stupně, ale i nejnižší mi přišel výrazně těžší než v jedničce.
První dojmy jsou víc než dobré, ale obsahu je pramálo. Hudba v menu zatím není vůbec žádná. Autoři slibují přídavky v podobě režimu kampaně, více tratí, vozů i jejich typů a výše zmíněných ikonických výzev. Snad se dočkáme i například školních autobusů, sekaček na trávu, motorizovaných gaučů, ale zejména amerických sedmdesátkových muscle kár jako například El Camino, různých jeepů, pick-up trucků a dalších. Zatím jedinou novinkou je pohled zevnitř auta skrz volant a palubní desku. Jinak je vše při starém. Multiplayer je dostupný, ale nikdy jsem jej v tomto typu her nezkoušel.
Pro: pohled z vnitřku vozu skrz volant s palubní deskou, režimy Racing, Derby, závody skrz křižovatky, soutěže ve vývoji, hra více hráčů
Proti: velmi málo obsahu - jen čtyři tratě, čtyři auta a žádná hudba v hlavním menu