Čtvrtý díl závodní série WRC, disponující oficiální licencí FIA World Rally Championship ročníku 2013, nabízí všech 13 mistrovských podniků konaných v Argentině, Portugalsku, Austrálii, Monaku, Itálii, Španělsku, Mexiku, Německu, Švédsku, Francii, Řecku, Velké Británii a Finsku. Rozdělené jsou do šesti erzet pro každý stát. Hra obsahuje 65 závodníků, 16 licencovaných aut a 13 zemí v celkem 78 rychlostních zkouškách.
Kariérní režim dovoluje vytvoření vlastní posádky, počínaje jménem řidiče a spolujezdce, zvolením manažera, a konče přiřazením fotografií ke jménům. Poté z pozice nováčka hráč začíná s automobilem 2013 – Ford Fiesta R2 jezdit v první sérii závodů a snaží se prosadit a dostat lukrativnější kontrakty. Krom toho jde absolvovat i jednotlivé soutěže samostatně, ve formě daných rychlostních zkoušek. Dále je přítomen Multiplayer, a to lokální Hot Seat nebo přes internet.
Závodění probíhá ve třech různých světelných podmínkách - za denního světla, v noci a za úsvitu. Chování vozů více odpovídá realitě, úměrně tomu, na jakých površích momentálně jezdí. Pro méně zkušené hráče je zde opět k dispozici několik asistentů, které však zkušenější hráči můžou kompletně vypnout.
Konečně dohráno. Letos mi to tedy moc nejde. Steam ukazuje 22 h. Tím dohráno myslím, že jsem projel jeden ročník soutěže v každé ze 4 kategorií. Ale jde to pochopitelně jezdit do zblbnutí.
Plusy:
Zábavný jízdní model, vzpomněl jsem si na 6th gen Coliny.
Obstojný vizuál. Když se kouká lupou, jsou vidět nedostatky, a velké, ale při jízdě to nakonec nepůsobí tak špatně.
Žádné krávoviny okolo, jen rally soutěž a závod za závodem. Žádná gymkhana, žádné závody na minutu apod., jako se to zvrhlo v Dirtu.
Celková zábavnost, ale řekněme, že těch 10 hodin je tak akorát. Ke konci už mě to točilo.
Mínusy:
Technická stránka věci - specifické podmínky, při kterých je hra plynulá dále hra neustále čeká na již neexistující server a zdržuje
A hlavně tratě. Není to sice tak strašně repetitivní, jako třeba druhý Dirt, ale i tak je to špatné. Každá lokace je jeden velký okruh, po kterém se jezdí furt dokola. V jednom směru, v druhém směru, občas je tam alternativní trasa, ale i tak, prostě furt se to opakuje.
Celkově vzato pozdější Sébastien Loeb Rally EVO je lepší úplně ve všem.
Plusy:
Zábavný jízdní model, vzpomněl jsem si na 6th gen Coliny.
Mínusy:
Celkově vzato pozdější Sébastien Loeb Rally EVO je lepší úplně ve všem.
Can
Pro: Licence, rally...
Proti: Tratě, tratě ... tratě , nevyvážený systém poškození...