Hra se mi docela líbí. Nesplňuji ani minimální požadavky, takže většina věcí snížena na Low, některé vypnuté. Ovládače grafiky aktualizované. Situace s PC hardwarem je ale už od roku 2018 bizár. A můj počítač veterán, ignorující ještě větší nesmysl s Windows a všemi nekompetentními korporacemi. A kvůli jedné hře utrácet 40 tisíc nebudu. Je to ale vidět na tom, jak mi hra blbne.

Checkpointy ve formě silového pole, které lze snadno minout, tzn. projet mimo vytyčený úsek. Jsou tam totiž mezery. A absence vysokého počtu snímků udělá své, s tím se zatáčky zvládají hůře. Pidi ikonky na mapě s výskytem závodů, označuje, co jsem již absolvoval. Ačkoliv je to ze zmíněných důvodů velmi špatně vidět. V Gear.Club Unlimited 2 to bylo řešené lépe. A můžu jeden závod asi neustále opakovat, pak posbírám achievementy, že jsem něco mnohokrát odjel, nastřádal a podobně. Reputace a všechny XP body a tak. To otevírá obsah hry, umožňuje se dostat ke klanům. Nic z toho dosud nevyužito.

Kdybych stále opakoval totéž, vydělám dost a budu mít třeba reputaci 100. Hra ocení jakékoliv místo, na němž jsem závod dojel. First person pohled v hotelu, regulérní chození a rozhlížení. Venku ale nemožné. To jaksi kompenzuje Photo Mode, který je víceméně též first person, s nějakými čárami, ale postava herního avatara zůstane ve voze. V přírodě to navozovalo dobrý pocit. Představoval jsem si, že bych se tam z pohledu třetí osoby či vlastních očí procházel. Smůla.

Offroad tratě a nějaký jakoby ovál, kde se dalo nerušeně jezdit, ale již nevím kde. A připomínalo mi to Nascar.
Včera jsem konečně splnil svůj cíl pro druhou sezónu a to získání Lamborghini Diablo VT. Od napsání komentáře mám naježděno více než dalších 20 hodin, z toho většinu v obsahu druhé sezóny a v týdenních eventech. Obsahu je v sezóně nakonec více než se zdá na první pohled. Nová auta jsou sice většinou jen Selene edice stávajících vozů, ale liší se od originálů často výrazně a navíc se po koupi každého spustí pro něj jedinečné čtyři úkoly. Nic světoborného to není, výhra daného počtu závodů, vydělání peněz, ale potěší. Na Ibize se navíc rychleji zvyšuje postavení v klanu, díky čemuž se blížím maximu.
@Red (17.12.2024 11:06): Vortex hrál na PS5 v úplných začátcích. Na konzolích měla hra hodně slabý výkon a nevypadala hezky i kvůli FSR artefaktům. Na PC není grafika vyloženě špatná (je nesmysl tvrdit, že je srovnatelná s předchozími generacemi konzolí; to ani omylem) a výkon je samozřejmě lepší. Navíc na začátku furt padaly servery, takže se hrát prakticky ani nedalo. Nedivím se, že to pro Vortex bylo otravné a frustrující. Už po prvním velkém patchi se situace dost zlepšila.

Postupem času to vývojáři vychytávají dál - třeba grafika je teď pěknější a rychlejší (aspoň na PC). Rozpačitý jsem z AI. Dřív mi přišla až moc bezchybná, teď je v některých závodech naopak dost lame - nedaří se mi, bourám a furt jsem první s náskokem mnoha sekund :)

Já si pořád trvám na tom, že městské prostředí HK, tratě a jízdní model jsou velmi povedené a kompenzují negativa hry (já bych třeba fakt chtěl, aby těch závodů bylo víc a nemusel bych jich tolik opakovat).
@jvempire (komentář): Takto pozitivní komentář jsem nečekal. Hlavně Vortex mi přišlo, že se snaží tu hru shodit. Já tam něco z těch původních Test Drive Unlimited vidím.