Hra navazuje na svou knižní a především filmovou předlohu z roku 1997. Vy se ujímáte role jednoho z vojáků elitních vojáků zvaných Marauders, kdy se konkrétně budete snažit prostřílet přes řadu brouků s vojákem s kódovým označení Marauder Zero Six. Hra se odehrává pět let po událostech v prvním filmu, kdy Brouci obsadí planetu Hesperus, která se nachází nedaleko planety Země. Vaše jednotka je na planetu vyslána, aby odrazila útok Brouků a zabránila jejich útoku na Zemi.
Ve hře navštívíte postupně řadu lokací a planet, na kterých se budete probíjet houfy Brouků, kterých je celkově 19 druhů. Mezi ně můžeme zařadit ty klasické, známé z filmu, kteří se liší ve své odolnosti vůči jednotlivým zbraním, ale narazíte také na létající Brouky či Brouky odstřelovače, kteří po vás plivou kyselinu.
Ve hře postupně projdete dvanácti koridorovými levely, ve kterých postupně budete dostávat rozkazy, podle vývoje situace. Některé levely jsou inspirovány filmem, jiné jsou postaveny pro účely hry a především změnu prostředí. Jednotlivé levely jsou vždy představeny v brífinku a následně doplněny filmovými sekvencemi.
Mimo singleplayerovou kampaň je součástí hry také multiplayer, který přináší specifické mapy, které vycházejí z map singleplayerových. Zahrát si budete moci tři kooperativní levely nebo bojovat ve třech arénách určených pro deathmatch a týmový deathmatch. V týmovým deathmatchi si budete moci sestavit tým až z osmi hráčů, se kterými pak budete bojovat buď proti jiným vojenským týmům a nebo proti invazi brouků.
tak jsem to rozehrál a dohrál, jesli jsem se ještě nepochlubil, šlo o to, že s Radeonem jsem to nerozchodil, ale s GF už jo. nevim, jesli to platí i pro originálky.
PS Na ARACHNIDA jít s nožem nebo sekerou... některý ty vaše uvahy stojí za to. zbraně jsou maximálně vyvážený, nikde jinde nejsou tak vyvážený jako v Hvězdný pěchotě, nepamatuji se, že by nějaká zahálela, na každýho brouka totiž platí jiná!
Všivák
miCHALupka
kristmeister
Kosi..
Caelos
Pro: super zbraně, hordy brouků, spousta střílení, délka
Proti: většinou totálně zjednodušený design úrovní, totálně hloupí brouci, jedna smrtící mise