Star Wars: Battlefront Star Wars: Battlefront Star Wars: Battlefront Star Wars: Battlefront Star Wars: Battlefront Star Wars: Battlefront Star Wars: Battlefront Star Wars: Battlefront Star Wars: Battlefront

Star Wars: Battlefront (Classic, 2004), Star Wars: Battlefront Classic Collection

Pandemic Studios
Pandemic Studios •  Aspyr Media (PS4, PS5, XOne, XboxX/S, Switch)
X360XOne
X360
kompatibilní
akce > 1st person akce *
akce > 1st person akce

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ano ano ano ano ano ano ano ano ano

Ak by sme chceli zhrnúť do jednej vety koncept celej hry, stačilo by povedať, že sa jedná o klon Battlefieldu so Star Wars tématikou. V podstate je to pravda, hráč zaberá strategické body a zároveň bojujej proti nepriateľskej frakcií.
Nielen tých, čo majú radi Star Wars, ale potešia výborne spracované mapy známych bojov z obidvoch trilógií, pričom ochudobnený sme len o určité boje z tretej epizódy, ktorá vtedy ešte len bola v príprave. Napriek tomu si časovo v tej dobe zabojujeme na planétach Rhen Var a Kashyyyk.
Hráči majú na výber z bojov republika vs. separatisti (jednotky pozostávajúce z droidov) alebo impérium vs. rebeli. Každá frakcia ma svoj vlastný ekvivalent rôznych jednotiek od raketometčíka cez pilota až po snipera a podobne.

V březnu 2024 vydal Aspyr hru v kolekci s dvojkou s podporou achievementů a trofejí na PC a konzolích mimo Switche.