SEGA Rally (původně známá jako SEGA Rally Revo) je posledním dílem arkádových rally závodů, které zažívaly obrovský úspěch v druhé polovině devadesátých let.
Aktuální díl je věrný svým automatovým předchůdcům a tak nabízí jednoduchou, old-schoolovou hratelnost v moderní, pestrobarevné grafice. Důležitým prvkem hratelnosti je zde deformovatelnost terénu, díky čemuž nechávají vozy v bahně nebo sněhu vyjeté koleje a tak je jízdní plocha vždy o něco málo jiná než minule.
@Sasakr (09.07.2024 23:17): Já jen dodám, nezkoušejte tuto videohru hrát na konzoli. Ta hra má fyziku ovládání vozů stavěnou na výrazně rychlé reflexy, které prostě na gauči u konzole nemám a hra vám tady chyby neodpouští. Navíc, jak je hra stavěná na rychlost a okamžité reakce, tak ji 30 FPS prostě nesluší. Na X360 jsem se prokousal k Oktávce, která se spolu s Fabií moc dobře řídí. Když jsem ale hru zkusil na počítači, je to o něco lepší hra. FullHD, 60 FPS a blízkost monitoru značně pomáhá reflexům a i když se u toho s ovladačem u počítače zapotím, tak vyhrávám. Ani jedno z toho se na konzoli prostě říct nedá.
Někdy hru na počítači plánuju pořádně rozjezdit, ale zatím ji odložím na později. Na nějakou dobu mi to stačilo.
Pro: Povedený arkádový jízdní model, Perfektní deformace terénu, která má opravdu vliv na chování vozů, Široký výběr aut (včetně Škodovek), Skvělý design tratí, Ničím vyjímečný, ale povedený multiplayer, Nádherná, barevná grafika
Proti: Malý počet tratí (pouze 15), Na klávesnici příliš citlivé ovládání (bez gamepadu ani ránu)